STT sulaikė papirkimu įtariamą Raseinių tarybos narį R. Zubielą | Diena.lt

STT SULAIKĖ PAPIRKIMU ĮTARIAMĄ RASEINIŲ TARYBOS NARĮ R. ZUBIELĄ

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ketvirtadienį sulaikė Raseinių tarybos narį Romaldą Zubielą, įtariant jį papirkimu.

R. Zubielai pareikšti įtarimai STT atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos Raseinių rajono savivaldybės administracijoje organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus.

R. Zubiela yra buvęs „darbietis“, šiuo metu vadovaujantis Raseinių krašto ateities sąjūdžiui „Rasai", jis taip pat yra bendrovės „Rodarta“ vadovas.

Raseinių rajono savivaldybės Ekonomikos departamento Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjui Vilmantui Baciui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo, siekiant turtinės naudos, o Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vyriausiajam specialistui Ryčiui Radavičiui – dėl kyšininkavimo. Trims įmonių atstovams pareikšti įtarimai dėl papirkimo.

Antradienį sulaikyti penki įtariamieji ketvirtadienį buvo paleisti, jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

Šiaulių apylinkės teismo sprendimu Raseinių rajono savivaldybės Ekonomikos departamento Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas V. Bacys nušalintas nuo pareigų pusei metų, Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas R. Radavičius – 3 mėnesiams, skelbia STT.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Raseinių rajono savivaldybėje organizuojant ir vykdant įvairius viešuosius pirkimus kai kurioms įmonėms buvo sudaromos palankios sąlygos juos laimėti, o už tai įmonių atstovai savivaldybės darbuotojams atsilygindavo įvairiais kyšiais.

Raseinių rajono mero Algirdas Gricius ketvirtadienį BNS teigė, jog R. Zubielą pareigūnai išsivežė išsikvietę iš ketvirtadienį vykstančio tarybos posėdžio.

Meras sakė numanantis, dėl ko buvo sulaikytas R. Zubiela.

„Šis tarybos narys ilgą laiką buvo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas. Ir dėl lėšų svarstymo, dėl įvairių klausimų, susijusių su žemės tvarkyba, teritorijų planavimu ir, ko gero, su tuo prieš tai prasidėjusiu tyrimu gali būt susijęs“, – teigė Raseinių rajono meras.

Anot A. Griciaus, STT pareigūnai per savivaldybės darbuotojus tarybos posėdžio metu paprašė pakviesti už durų R. Zubielą. Pasak mero, pareigūnai net nebuvo užėję į posėdžio salę.

„Tarnybos labai mandagiai pasikvietė tarybos narį R. Zubielą. Ne patys jie, bet per mūsų specialistus pasikvietė ir tada pabendravę jie išvyko kartu“, – BNS sakė A. Gricius.

Aš tikrai nenoriu atsakyt, kas kitas ar kiti, bet kamuolys pradėjo vyniotis, tai jis vyniosis ir toliau.

„Įtampa – didžiulė kai kurių, o kai kurie visiškai šaltai, kadangi, matomai, yra niekuo nesusiję su niekuo. Jeigu taip atvirai kalbant, vieni pajuto įtampą, kiti laisvai reagavo“, – teigė Raseinių rajono meras.

Meras svarstė nujaučiantis, kad gali būti ir daugiau įtariamųjų.

„Aš tikrai nenoriu atsakyt, kas kitas ar kiti, bet kamuolys pradėjo vyniotis, tai jis vyniosis ir toliau“, – teigė A. Gricius.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Raseinių rajono savivaldybėje organizuojant ir vykdant įvairius viešuosius pirkimus kai kurioms įmonėms buvo sudaromos palankios sąlygos juos laimėti, o už tai įmonių atstovai savivaldybėms darbuotojams atsilygindavo įvairiais kyšiais.

Tai jau antras STT tyrimas dėl įtariamos korupcijos Raseinių rajono savivaldybėje per pastarąjį mėnesį.

Lapkričio pradžioje STT buvo sulaikiusi kyšininkavimu įtariamą buvusį Raseinių rajono savivaldybės administracijos vadovą Remigijų Ačą. Jis įtariamas paėmęs didelės vertės kyšį dar tuo metu, kai iki šių metų pavasario ėjo administracijos vadovo pareigas.

Teisėsauga įtaria, kad politikas už kyšį vykdant neįvardijamą viešąjį pirkimą galėjo sudaryti išskirtinai palankias sąlygas vienai privačiai bendrovei, pasirašiusiai sutartį su Raseinių rajono savivaldybės valdoma įmone Raseinių autobusų parku.

Privačių įmonių atstovai įtariami tiesiogiai papirkę R. Ačą arba dalyvavę maskuojant kyšius įvairiomis finansinėmis operacijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS