Su Ukrainos premjeru Kyjive susitikusi I. Šimonytė pažadėjo paramą energetikos sektoriui | Diena.lt

SU UKRAINOS PREMJERU KYJIVE SUSITIKUSI I. ŠIMONYTĖ PAŽADĖJO PARAMĄ ENERGETIKOS SEKTORIUI

  • 20

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį tęsdama vizitą Kyjive susitiko su Ukrainos premjeru Denysu Šmyhaliu ir pažadėjo jam Lietuvos paramą nuo Rusijos besiginančios šalies energetikos sektoriui.

Anot premjerės, žiemą Rusija vėl taikysis į Ukrainos energetikos objektus ir kitą civilinę infrastruktūrą, todėl Lietuva žada tęsti paramą šiam sektoriui.

Lietuvos ir Ukrainos Vyriausybių vadovai taip pat pasirašė bendrą deklaraciją, ja reiškiama parama Ukrainos europinės ir euroatlantinės integracijos siekiams, pabrėžiama Rusijos atsakomybės už sisteminius karo ir kitus nusikaltimus įgyvendinimo būtinybė.

I. Šimonytė taip pat teigė, kad Lietuva ir toliau sieks padėti Ukrainai įgyvendinti siekius tapti ES ir NATO nare.

„Esame pasirengę suteikti visą turimą ekspertinę, administracinių gebėjimų stiprinimo bei kitokią pagalbą, kad Ukrainos progresas įgyvendinant būtinas reformas – didžiulis jau dabar, nepaisant karo keliamų sunkumų – leistų kuo greičiau pradėti stojimo į ES derybas“, – sakė I. Šimonytė.

Premjerai susitikime taip pat aptarė aktualius Ukrainos gynybinius poreikius, sankcijomis įšaldyto ir imobilizuoto Rusijos turto Vakaruose panaudojimo Ukrainos atstatymui klausimą ir europinių sprendimų šioje srityje svarbą.

Anksčiau penktadienį premjerė pagerbė žuvusiųjų ginant Ukrainą nuo Rusijos atminimą.

„Pirmojo sustojimo Kyjive metu šiandien pagerbiau vyrus ir moteris, kurie paaukojo savo gyvybes gindami svarbiausias tautos teises: egzistuoti ir gyventi laisvėje“, – socialiniame tinkle „X“ penktadienį rašė I. Šimonytė.

„Jie gyvybes paaukojo ir gindami visus mus. Vienintelis būdas pasiekti tvarią ir teisingą taiką yra padėti Ukrainai kaip galima greičiau laimėti, atgauti pilną teritorinį vientisumą, atkurti tarptautinį teisingumą ir atsistatyti stipresnei“, – pridūrė premjerė.

Premjerės vizitas Kyjive numatytas penktadienį ir šeštadienį. Ji susitiks su Ukrainos valstybės vadovais, Kyjivo nacionalinio Taraso Ševčenkos universiteto Baltistikos centro bendruomene, dalyvaus Holodomorų aukų pagerbimo ceremonijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

jo

simoniu arklys pazadejo ir toliau skriaust lietuvius...

MŪSU PIŠ

Jau visai protelis pasimaišė. Apart energetikos ji dar pažadėjo 2 milijonus eurų grūdams išvežti...Taip suprantu, kad tai viskas iš savo kišenės, nes piliečiai jau nurengti ir vaikšto su trumpikėmis.

Pagieža

Ar bent su narkomanu nacistus ,,pagerbė,,???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS