Suka galvą, kaip gyventojus prisikviesti į referendumą | Diena.lt

SUKA GALVĄ, KAIP GYVENTOJUS PRISIKVIESTI Į REFERENDUMĄ

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė ketvirtadienį ketina pateikti Seimui Referendumo įstatymo pataisą, kuri paskatintų gyventojus aktyviau dalyvauti referendume.

Siūloma nustatyti, kad sprendimams dėl Konstitucijos I skirsnio „Lietuvos valstybė“ bei XIV skirsnio „Konstitucijos keitimas“ nuostatų pakeitimo priimti reikia daugiau kaip pusės referendume dalyvavusių piliečių, tačiau ne mažiau kaip 2/5 piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašus.

„Projekto rengimą pirmiausia paskatino anksčiau vykusių privalomųjų referendumų praktika, kai jų nesėkmę nulemdavo pasyvioji piliečių dalis, nedalyvaujanti balsavime. Antra, daugelyje Europos Sąjungos ir kitose demokratinėse valstybėse taikomi mažesni reikalavimai teigiamam sprendimui, pagrindinę įtaką turi referendume dalyvaujantys balsuotojai. Todėl būtina tobulinti Referendumo įstatymą, kad būtų labiau atsižvelgiama į piliečių aiškiai išreikštą valią“, - sako A. Širinskienė.

Pagal dabar galiojantį įstatymą, sprendimas dėl Konstitucijos I skirsnio „Lietuvos valstybė“ bei XIV skirsnio „Konstitucijos keitimas“ nuostatų pakeitimo yra laikomas priimtu, jeigu tam pritarė daugiau kaip pusė piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašus.

Siūloma, kad nauja Referendumo įstatymo nuostata įsigaliotų 2019 m. sausio 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Zelemunčikas

Širinskiene,nesuk savo durnos galvos-nusisuksi kaklą.Geriau paklausyk Vytauto.Jis išsakė mano nuomonę.O už tavo dvigubos pilietybės įstatymą,siūlantį daugiau pusei lietuvių tapti Tėvynės išdavikais,tikrai nebalsuosiu.

Balsuotojui

Gal tada tiesiog rinkt prezidentu Putina nes kas ta Juozaiti finansuoja ir aplamai is kur sitas nusikliedintis filosofas atsirado? Zmona berods lietuviskai nemoka nes atsiveze is Kaliningrado.

papigiaja

duokite alaus ir skalbimo milteliu Dosia,kaip mat visi balsuos-uz DYKA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS