Sveikatos ministras nutarė pertvarkyti Korupcijos prevencijos skyrių | Diena.lt

SVEIKATOS MINISTRAS NUTARĖ PERTVARKYTI KORUPCIJOS PREVENCIJOS SKYRIŲ

  • 3

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nutarė pertvarkyti Korupcijos prevencijos skyrių.

Vietoj ministerijos Korupcijos prevencijos skyriaus jis įsteigė tiesiogiai sau pavaldžią korupcijos prevencijos valstybės tarnautojo pareigybę.

A.Veryga BNS sakė, kad pokyčiai susiję su siekiu mažinti ministerijos aparatą.

„Bendrai visa ministerija po trupučiuką yra tvarkoma, tai susiję ir su į pensiją išėjusiais žmonėmis, ir su tuo, kad yra siekiama daugiau nebeplėsti aparato“, – BNS pirmadienį teigė ministras.

Kaip nurodė ministerija, ilgametis Korupcijos prevencijos skyriaus vadovas Vytautas Šveikauskas išėjo į pensiją. Jam pasitraukus, skyriuje liko du darbuotojai. Vienas jų tampa ministrui pavaldžiu specialistu, kitas pasiprašė būti įdarbintu kitame skyriuje, teigė ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

„Nuo kitos savaitės ministerijoje darbą pradės ministro patarėja išskirtinai korupcijos prevencijos klausimams, atrinkta viešos atrankos būdu. Būtent ji turės įvertinti ir nustatyti realų valstybės tarnautojų, dirbančių šioje srityje ministerijoje, poreikį, siekiant užtikrinti nuolatinį skaidrumo sveikatos sistemoje didėjimą“, – sakė ministrė atstovė.

Anot A.Verygos, bus peržiūrimi ir kiti ministerijos skyriai.

„Tikrai peržiūrėsime ir kitus skyrius, kiek logikos yra tuose skyriuose, kai kur objektyviai nebelieka žmonių, ir yra Vyriausybės sprendimas to aparato nebeplėsti, dėl to mes turime tas struktūras perdėlioti. Nes jeigu lieka, tarkime, du žmonės, tai koks ten skyrius, tada nereikia skyriaus, užtenka koordinatorių, kurie gali veiklas pilnai koordinuoti, pasitelkdami kitus skyrius“, – sakė A.Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

mastytojui- lauk berneli ,kol padves kumele,sekmes Verygai

Anonimas

vienas zmogus skundus ministerijoj nagrineja.sake ka as galiu vienas visoj lietuvos skundus isprest.ir dar skundas turi but taip apiformintas vos ne notaro patvirtintas.skuskites ant gydytoju nenagrines ner kam.gal jau dave 2zmogu nezinau

mastytojas

o kur eiles poliklinikose ir vaistu kainos ir dabar veryga nuejo tolyn i lankas kada jis bus ismestas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS