Sveikatos reikalų komitetas nepritarė Vyriausybės ataskaitai | Diena.lt

SVEIKATOS REIKALŲ KOMITETAS NEPRITARĖ VYRIAUSYBĖS ATASKAITAI

Seimo Sveikatos reikalų komitetas (SRK) nepritarė Vyriausybės ataskaitai – jos nepalaikė ir valdančiųjų „valstiečių“ atstovas Algimantas Kirkutis.

„Opozicija turėjo balsų persvarą, balsavimo rezultatai 4 „už“, du „prieš“, keturi susilaikė“, – BNS patvirtino Seimo SRK vadovė „valstietė“ Asta Kubilienė.

Anot jos, frakcijos kolega Darius Kaminskas komiteto posėdyje nedalyvavo dėl ligos, o A. Kirkutis susilaikė.

“Galbūt neįsigilino žmogus. Iš pradžių savo pasisakymuose pagyrė, kad sveika gyvensena juda į priekį, bet po to... Negaliu už jį kalbėti“, – situaciją komentavo A. Kubilienė.

A. Kirkutis BNS sakė teigiamai vertinantis Sveikatos apsaugos ministerijos darbą, tačiau pasigedo dėmesio sveikos gyvensenos propagavimui.

„Aš labai gerbiu ministrą A. Verygą ir jis labai daug padarė gerų darbų, ir alkoholio kontrolė, ir vaistų kainos yra unikalūs dalykai, kurių anksčiau nebuvo daroma, bet ataskaitoje buvo labai daug šnekama apie kiekybines sveikatos apsaugos charakteristikas, o ne apie kokybines“, – sakė A. Kirkutis.

Anot jo, nors Lietuvos gyventojai statistiški dažnai lankosi pas gydytojus, gydomi stacionare, mirtingumas nuo lėtinių neinfekcinių ligų išlieka aukštas.

„Ataskaitoje visiškai nepaminėta nauja medicinos sritis, gyvensenos medicina. Naudojant gyvensenos mediciną galima be vaistų gydyti lėtines neinfekcines ligas per gyvensenos pokyčius. Šitos priežastys mane paskatino susilaikyt balsuojant dėl ataskaitos. Aš iš esmės pritariu darbams, kurie padaryti, bet yra dalykų, kurie neišbaigti“, – tvirtino A. Kirkutis.

Seime ketvirtadienį numatyta diskusija dėl Vyriausybės praėjusių metų veiklos ataskaitos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zodziu visiskas

ononizmas......visais klausimais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS