Švenčionių meras tikisi susitarti su pasitikėjimą praradusiu pavaduotoju | Diena.lt

ŠVENČIONIŲ MERAS TIKISI SUSITARTI SU PASITIKĖJIMĄ PRARADUSIU PAVADUOTOJU

Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius sako besitikintis, kad pavyks su pasitikėjimą praradusiu vicemeru Kęstučiu Trapiku susitarti ir teikti sprendimo dėl jo atleidimo iš pareigų neskuba.

„Aš manau, kad yra geras kelias susitarimo, o ne tarybos sprendimo. Tai viskas priklauso nuo mero pavaduotojo - kaip jis šioje vietoje matys dialogą, diskusiją“, – BNS trečiadienį sakė R.Klipčius.

Lietuvos laisvės sąjungą atstovaujantis meras buvo parengęs sprendimo projektą dėl savo liberalo pavaduotojo atleidimo, tačiau jis trečiadienį į posėdžio darbotvarkę neįtrauktas ir svarstomas nebuvo.

„Pavadinkime tai viena iš galimybių pasinaudoti tam tikromis teisėmis, tai aš registruodamas šį sprendimą tomis teisėmis ir naudojuosi“, – į klausimą, kam reikėjo sprendimo projekto, jei su pavaduotoju rengiasi tartis, atsakė meras.

Pats K.Trapikas BNS yra sakęs, kad nežino, už ką yra atleidžiamas ir vadino tai persekiojimu už nuomonę. R.Klipčius teigia, kad vicemeras nuolat balsuodavo priešingai koalicijos nuomonei.

Valdančiąją koaliciją Švenčionyse  sudaro penki Lietuvos laisvės sąjungos nariai ir drauge dar trys prie jų neseniai prisijungę kitų partijų nariai, penki Lenkų rinkimų akcijos atstovai ir du Liberalų sąjūdžio atstovai, tarp jų – ir iš pareigų atstatydinamas vicemeras. R.Klipčius neatmeta galimybės, kad koalicijos sudėtis atsistatydinus jo pavaduotojui gali keistis. Iš viso Švenčionių  taryboje dirba 25 tarybos nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS