A. Sysas: laimint „valstiečiams“ socialdemokratai galėtų dirbti daugumoje | Diena.lt

A. SYSAS: LAIMINT „VALSTIEČIAMS“ SOCIALDEMOKRATAI GALĖTŲ DIRBTI DAUGUMOJE

  • 4

Socialdemokratų rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas sako, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pergalė Seimo rinkimuose gali reikšti, jog „socdemai“ bus valdančiojoje koalicijoje.

„Aš matau, kad triuškinančiai laimi kol kas „valstiečiai“, tai jie formuos Vyriausybę, tai jie neatmetė tokios galimybės, kad gali kviesti ir socialdemokratus. Tai mes turėsime svarstyti, jeigu taip bus“, - žurnalistams sekmadienio vakarą partijos būstinėje sakė A.Sysas.

Anot jo, po socialdemokratams nesėkmingų rinkimų pokyčiai partijoje turėtų vykti pavasarį - balandį arba gegužę planuojamas partijos suvažiavimas, jo metu bus renkamas ir partijos pirmininkas.

Dabartinis pirmininkas Algirdas Butkevičius partijai vadovauja nuo 2009 metų, jo dabartinė kadencija baigiasi gegužę. Iki partijos suvažiavimo vadovybės ir savo darbą turėtų įvertinti partijos skyriai, sako A.Sysas.

„Pirmiausia turi atsakyti mūsų patys bičiuliai skyriuose, jie turi įvertinti ne tik pirmininko, štabo darbą, bet jie turi įsivertinti savo darbą, tiek vienmandatininkų, tiek komandos, tiek rezultatus skyriaus, kaip jie pasirodė. Kritiškai reikia viską įvertinti, reikia padaryti išvadas ir skyriuose ir tada eiti tolyn. Čia kas keturių metų ciklas, nebūna taip, kad visą laiką būni nugalėtojas. Partija buvo ir pozicijoje, ir opozicijoje, todėl moka dirbti, nereikia mūsų jau čia laidoti gyvus“, - dėstė jis.

Pirminius antro turo rezultatus jis apibūdino kaip nedžiuginančius socialdemokratų.

„Aš jau po pirmo turo pasakiau, kad kalčiausias yra štabo vadovas (...). Daugiau nebūsiu štabo vadovas, nuo šiandien galima pasakyti, baigsis rinkimai ir baigsis štabo vadovo pareigos kaip tokios“, - teigė A.Sysas.

„Ir pirmininkas, ir pavaduotojai trauksis savo laiku, nes, kaip sakau, yra statutas, yra skyrių, poskyrių, grupių susirinkimai, tam reikia laiko“, - taip pat sakė rinkimų štabo vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

DJ

Sysalas jūs kartu su ekologiškais ūkais geriausiai tinkate būti koalacijoje, bet per savivaldybės rinkimus atsikratykite Utėlės pavardžių Kuršių Nerijos savivaldybėje nes tai sugadino jūsų reputaciją ir būtent dėl to jūs gavote daug mažiau mandatų seime !. Ūkai padarė klaidą, kad į savo gretas įsileido tą tipo sveikuolį kuris yra geras Stašo ir Utėlės daugelis, garbintojas nes trynėsi prie jos tvoros Girtaliarvoje ! Tai jiems gali pakenkti per rinkimus į savivaldybes ir, į seimą 2020 metais !. Skveras kaip buves profesionalus policajus privalo iškrapštyti Utėlę iš kur ji slapstosi nes jie dabar turės valdžią, bet jei tik nedarys, tai jiems Utėlės tolesnis slapstymasis irgi pakenks per sekančius rinkimus !.

VYTAS

na geriau jau kolicija su komuniagom,nes jie mažesni vagys,nei konservastai su gaidžiuku ir senu ožiu priešakyje.

na

ir ką tas Sysas nuveikė, tik kalba, bet darbų jokių. Kas jis tas žmogelis ten veikia - tik sėdi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS