Tarybos nario mandato atsisakantis P. Urbšys neatgaus užstato | Diena.lt

TARYBOS NARIO MANDATO ATSISAKANTIS P. URBŠYS NEATGAUS UŽSTATO

Į Panevėžio miesto savivaldybės tarybą išrinktas, tačiau nesėkmę mero rinkimuose patyręs Seimo narys Povilas Urbšys atsisakys pareigų savivaldoje, todėl neatgaus daugiau kaip 9 tūkst. eurų užstato.

Į Marijampolės tarybą patekęs parlamentaras Kęstutis Mažeika dar svarsto, kurias pareigas pasirinkti. Jis nebuvo išrinktas šio miesto meru.

Pagal įstatymus, užstatas už rinkimus grąžinamas tada, kai į tarybą išrinktas politikas atsisakė pareigų, nesuderinamų su šiuo postu. Seimo nario ir savivaldybės tarybos nario pareigos yra nesuderinamos.

Tokia nuostata galiojo visada, tačiau 2019-ųjų savivaldos rinkimai yra pirmieji, kai šis užstatas buvo toks didelis.

Pataisos dėl dešimties vidutinių darbo užmokesčių dydžio užstato priimtos pernai lapkritį. Iki tol užstatas siekė dvi vidutines algas.

P. Urbšys pardavė žemę

9267 eurų užstato neatgausiantis P. Urbšys teigė dėl to nesijaudinantis ir niekada neplanavęs eiti tik tarybos nario pareigų.

„Taip, asmeniškai turėsiu materialinių nuostolių, bet pinigai man niekada nebuvo svarbesni nei vertybės, kurių bandau gyvenime laikytis“, – BNS pirmadienį sakė parlamentaras.

„Mano tikslas buvo, kad jeigu dalyvauji mero rinkimuose, tai turi padaryti maksimaliai, kad į tarybą būtų išrinkta ir tavo komanda“, – pridūrė jis.

„Jeigu sąraše nebūtų mano pavardės, manau, kad iš to sąrašo išrinkta būtų mažiau“, – kalbėjo P. Urbšys.

Jo komitetas prieš dvi savaites laimėjo keturis mandatus 27-ių vietų taryboje. Seimo narys buvo pirmasis sąraše.

Rinkimų užstatą P. Urbšys teigė sumokėjęs iš pinigų, kuriuos gavo pardavęs senelio žemę.

„Niekada pinigų nėra atliekamų, santaupų tikrai neturiu, bet tas žemės sandoris leido atsirasti sumai, kurios dalį panaudojau rinkimų kampanijai“, – tvirtino parlamentaras.

P. Urbšys per antrąjį Panevėžio mero rinkimų turą nusileido dabartiniam miesto vadovui Ryčiui Račkauskui.

K. Mažeikai užstatą sumokėjo partija

Nesėkmingai į Marijampolės merus kandidatavęs Seimo narys, „valstietis“ K. Mažeika sako, kad pirmadienį su partija tarsis, ar jam likti parlamentaru, ar eiti dirbti į savivaldybės tarybą. Jis buvo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašo Marijampolėje lyderis.

K. Mažeika BNS teigė, kad daugiau nei 9 tūkst. eurų siekiantį jo užstatą sumokėjo partija.

„Neturiu aš tokių pinigų“, – tvirtino politikas.

Jis sakė, kad atsisakytų tarybos nario pareigų, jeigu Marijampolėje septynis mandatus iškovoję „valstiečiai“ liktų opozicijoje.

Tačiau partijos atstovai artimiausiu metu žada susitikti su rinkimus čia laimėjusiais socialdemokratais tartis dėl galimybės dirbti valdančiojoje daugumoje.

„Manau, jeigu kalbėtume apie miesto perspektyvą, tai mes, „valstiečiai“, dar dvejus metus būsime ir Vyriausybėje, ir Seime, tai manau, kad jiems būtų logiškiau turėti paramą iš Vyriausybės“, – kalbėjo K. Mažeika.

Jis po antrojo rinkimų turo Marijampolėje pralaimėjo socialdemokratui Povilui Isodai.

Merų postus iškovojo du Seimo nariai – liberalas Vitalijus Gailius vadovaus Joniškio rajonui, o „valstietis“ Bronius Markauskas – Klaipėdos rajonui. Liberalas Ričardas Juška antrajame ture Jurbarko rajone pralaimėjo save išsikėlusiam Skirmantui Mockevičiui, tačiau į vietos savivaldybės tarybą jis nekandidatavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

taip

socmafija atsikrate savo marionete kuri perdaug isivaziavo ryskindama jos hebra.....

kita vertus

Irgi neblogai. Gal taip pamažu visuomenė išauklės politikus. Urbšys irgi neadekvačiai vertina save. Daug prisišnekėjęs...

...

Šiaip tai mūsų išrinktieji PRIVALO prisiekt VISĄ kadenciją MUMS dirbt, o ne šokinėt nuo kėdės ant kėdės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS