Teismas atsisakė priimti konservatorių skundą dėl „Naisių vasaros“ | Diena.lt

TEISMAS ATSISAKĖ PRIIMTI KONSERVATORIŲ SKUNDĄ DĖL „NAISIŲ VASAROS“

Teismas atsisakė priimti nagrinėti opozicinių konservatorių pareiškimą, kur skundžiamas Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimas dėl televizijos serialo „Naisių vasara“.

Komisija liepą nusprendė valdančiųjų „valstiečių“ politine reklama pripažinti atskirus „Naisių vasaros“ epizodus, bet konservatoriai mano, kad VRK nepakankamai įvertino seriale sudarytas nevienodas konkuravimo galimybes kitoms partijoms.

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį paskelbė, kad pareiškėjas nenurodė, kokią subjektinę teisę ar įstatymo saugomą interesą siekia apginti pareikštu reikalavimu.

Skundą atsisakyta priimti, nes VRK sprendimas „jokių teisinių pasekmių pareiškėjui nesukelia“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Nurodyti argumentai nepagrindžia, kad neteisėtai ribojamos ar pažeidžiamos pareiškėjo teisės, ir toks ribojimas ar pažeidimas bus pašalintas patenkinus reikalavimą ir panaikinus ginčijamą sprendimą. Skundžiamu sprendimu pareiškėjui pareigos ar teisės nesukuriamos, nepakeičiamos ir nepanaikinamos, tiesiogiai neveikiami jo interesai, saugomi įstatymo“, – teigė ji.

„Teismas pažymi, kad nagrinėdamas skundus dėl teisinių pasekmių, negalinčių sukelti ir nesukeliančių aktų ar veiksmų, teismas asmens teisių apginti negalėtų, nes net ir skundo tenkinimo atveju asmens teisių ir pareigų apimtis nepasikeistų“, – sakė teismo atstovė.

Vilniaus apygardos administracijos teismo sprendimas gali būti apskųstas per septynias dienas.

VRK prieš mėnesį konstatavo, kad politine reklama laikytini atskiri serialo „Naisių vasaros“ epizodai, kur „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis kvietė žiūrovus aplankyti Naisius Šiaulių rajone, rodytas partijos leidinys, kalendorius su jos logotipu.

Konservatoriai siekė, kad politine reklama būtų pripažintas visas serialas, jų teigimu, finansuotas iš neteisėto šaltinio.

Partija teigia, kad atskirai be viso serialo pažeidžiantys įstatymą epizodai negalėjo būti parodyti. Jie taip pat bandė įrodyti, jog pagrindinis serialo veikėjas Pijus yra idealizuota R. Karbauskio versija.

Komisijos sprendimą teismui yra apskundę ir patys „valstiečiai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Pidarai tie koncervai nuvare Lietuva ir dar nori prie lovio ,oziukas jug gavo 11 milijonu ko dar nori kas per korupcija viesai jau viska daro.

Anonimas

Koncervai praskolino Lietuva ir dar trukdo seimui dirbti eitu oziu ganyti.

NA NA

anūkėlio desperatiški veiksmai seime, pastovus konfliktai su kolegomis ,neadekvatus bendravimas ,vaikų darželio rėžimo įvedimas ,kiekvienas žaidžia savo smėlio dėžėje ,šitie landsberginių gaujos veiksmai, jau Lietuvai nusibodo ,iš neturėjimo ką veikti pradėjo filmus cenzūruoti,,,,,,sėkmės ,valstiečiams ,atiduokit anūkėlį ,žydams tegu vežasi į izraelį ,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS