Telšių merui K. Gusarovui nesubūrus daugumos, žlugo pirmas tarybos posėdis | Diena.lt

TELŠIŲ MERUI K. GUSAROVUI NESUBŪRUS DAUGUMOS, ŽLUGO PIRMAS TARYBOS POSĖDIS

Telšių rajono savivaldybės merui Kęstučiui Gusarovui ir jo atstovaujamai Socialdemokratų partijai likus mažumoje, tarybai ketvirtadienį nepavyko sutarti dėl vadovybės.

Ketvirtadienį jis su kelių kitų frakcijų atstovais paliko tarybos posėdžių salę, kai naujai susiformavusi dauguma patvirtino ne mero siūlytą, o savo darbotvarkę.

Rajono savivaldybėje koaliciją dar prieš pirmąjį posėdį paskelbė sudarę 14 tarybos narių – buvusio mero Petro Kuizino atstovaujama Darbo partija su penkiais politikais, keturi „valstiečiai“, du komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovai ir vienas liberalas.

Šeši K. Gusarovo socialdemokratai, trys konservatoriai bei du narius turintis Algirdo Bacevičiaus komitetas liko mažumoje.

Valdantieji tarybos posėdyje nepritarė mero darbotvarkei ir savo ruožtu patvirtino savąją, joje buvo pateiktos su meru nesuderintos kandidatūros į svarbiausius postus savivaldybėje.

Į vicemerus koalicija pasiūlė komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovą Tomą Lekavičių, į administracijos direktorius – „valstietį“ Imantą Motiejūną, į jo pavaduotojus – „tvarkietį“ Almantą Lukavičių. Tačiau tiek meras, tiek Vyriausybės atstovė apskrityje motyvavo, kad teisės aktai numato, jog šias kandidatūras turi teikti meras. K. Gusarovas žadėjo tai padaryti kitą posėdį.

„Dar kartą aiškinu – vicemero kandidatūros šiame posėdyje neteiksiu, neaišku programinės nuostatos ir taip toliau. Vis dėlto mero pavaduotojas yra atstovas rimtas šalia mero. Taip, šalia mero“, – sakė K. Gusarovas.

Jis ragino ieškoti kompromisų ir tikino, kad administracijos vadovo skyrimas neturint specialiųjų tarnybų pažymos, taip pat vicemero siūlymas be jo teikimo prieštarauja įstatymams.

„Mano manymu, darbotvarkė prieštaraujanti įstatymui, todėl nebetęsiu posėdžio“, – pridūrė jis ir netrukus su kai kuriais kitais politikais paliko salę.

„Valstietė“ Vilma Rumšienė stebėjosi, kad išvakarėse koalicijos pakviestas meras patikino, jog galės dirbti su naująja dauguma, tačiau ketvirtadienį persigalvojo.

„Šypsojotės, sakėte, „galėsiu“. Tai kaip čia išeina, ar jūs per naktį kažką susapnavote, kad negalėsite dirbti, ar čia kaip, ar jums kažkokie kuždesiai taip sako?“ – piktinosi ji.

„Tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas svarstė, kad mero žingsnį galima vertinti kaip vengimą eiti pareigas ir žadėjo reikšti nepasitikėjimą, jei kandidatūroms nebus pritarta ir vėliau.

„Arba mes įvertinkime tai kaip klaidą ir tikėkimės, kad tai nesikartos, arba reikia pradėti žingsnius, įvertinti tai kaip mero atsisakymą eiti pareigas, kaip priesaikos sulaužymą“, – tikino jis.

Taryba išsiskirstė nesvarsčiusi kandidatūrų. Kitas posėdis turėtų vykti kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Antru rozu viskon surokousma, netvartelinė esma. Nepratyge ir be akliū kap wilno.

...

Telšė visk ėšlet daruom, neskubuot, neberazumią esma.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS