„Tvarkiečiai“ atskleidė planus dėl prezidento rinkimų, R. Paksas vėl eis į EP | Diena.lt

„TVARKIEČIAI“ ATSKLEIDĖ PLANUS DĖL PREZIDENTO RINKIMŲ, R. PAKSAS VĖL EIS Į EP

Opozicinė partija „Tvarka ir teisingumas“ nutarė nekelti savo kandidato per prezidentus rinkimus. Buvęs partijos lyderis Rolandas Paksas bus įrašytas pirmuoju numeriu kandidatų į Europos Parlamentą sąraše.

Tokius sprendimus priėmė šeštadienį Telšiuose posėdžiavusi „tvarkiečių“ taryba.

„Kol kas neturime užauginto naujo kandidato į prezidentus. Manau, kad dar svarstysime kurį kandidatą į prezidentus turėtume remti kaip partija“, – sakė „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Anot jo, tarybos nariai šiuo klausimu išsakė skirtingas pozicijas. Kadangi nuomonės pasiskirstė maždaug po lygiai, šiuo klausimu taryba galutinio sprendimo nepriėmė.

Šeštadienį partijos taryboje taip pat patvirtinti kandidatų į savivaldos tarybas dešimtukai 30-yje rajonų ir kandidatai į merus 23 miestuose bei miesteliuose.

Marijampolėje ir Šilalėje patvirtinta po keturis pretendentus dalyvauti savivaldybės mero rinkimuose. Vieną kandidatą iš keturių turės išsirinkti patys skyriai, pranešė partija.

Tai jau tikrai visiems pabodo. Laikas būtų ataušti ir imtis svarbesnių darbų.

Telšiuose į merus pretenduos 49 metų mechanikos inžinierius visuomenininkas Almantas Lukavičius, Utenoje – visuomenės veikėjas verslininkas 43 metų Osvaldas Katinas, Šilutėje ir Kazlų Rūdoje keliami dabartiniai merai.

Kol kas nepatvirtinti „tvarkiečių“ kandidatai į didžiųjų Lietuvos miestų merus.

Per tarybos posėdį R. Žemaitaitis ragino „tvarkiečius“ nedalyvauti politinėse rietenose ir pjautynėse, kurias, anot jo, pastaruoju metu demonstruoja ir valdantieji „valstiečiai“, ir opoziciniai konservatoriai.

„Tai jau tikrai visiems pabodo. Laikas būtų ataušti ir imtis svarbesnių darbų. Siūlyčiau paskelbti tam tikrą moratoriumą politinėms rietenoms, paskelbti tam tikras paliaubas bent vienam mėnesiui ir parodyti, kad politikai gali dirbti konstruktyviai Lietuvos labui“, – teigė jis.

„Tvarkos ir teisingumas“ 2019 metų rinkimų štabo vadovu patvirtintas Seimo narys Vytautas Kamblevičius.

Savivaldos, Europos Parlamento ir prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų pirmą pusmetį.

Šiuo metu „Tvarka ir teisingumas“ Seime turi aštuonis atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Vidas

Pakseli. nurimk. Sėdėk ramiai ir giliau kvėpuokite. Tavo žvaigždė seniai užgeso,nebent tavo bobos ramybės neduoda

KEMBRIKAS

Kazkaip blogai atrodo.Pavydas sikna griauzia,matosi veide.

neužtenka norėti--reikia NEVOGTI

PAKSAI,------ir aš labai noriu į EP--esu NEVAGIS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS