Ukrainai – raginimas nelėtinti reformų tempo | Diena.lt

UKRAINAI – RAGINIMAS NELĖTINTI REFORMŲ TEMPO

  • 4

Lietuvos iniciatyva surengtame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų ir Ukrainos diplomatijos vadovo Pavlo Klimkino susitikime Ukraina paraginta nelėtinti reformų tempo, susitelkti į kovą su korupcija.

„Pripažįstame Ukrainos pasiekimus, vertiname aiškų europinio kelio pasirinkimą, tačiau tvarūs pokyčiai turi būti paremti tolimesnėmis reformomis“, – po ministrų diskusijos sakė Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius.

ES valstybių narių užsienio reikalų ministrų ir Ukrainos atstovo neformalūs pusryčiai surengti pirmadienį, prieš prasidedant Užsienio reikalų tarybos posėdžiui.

Susitikime taip pat dalyvavo ES Vyriausioji užsienio reikalų įgaliotinė bei Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Federica Mogherini (Federika Mogerini) ir ES komisaras Johannesas Hahnas, atsakingas už Europos kaimynystės politiką ir plėtros derybas.

Kaip pažymi URM, susitikimas su Ukrainos užsienio reikalų ministru simboliškai organizuotas po ketvirtųjų Krymo aneksijos metinių dieną Rusijoje bei aneksuotame Kryme vykusių prezidento rinkimų.

L. Linkevičius pažymi, kad Rusijos prezidento rinkimai nebuvo laisvi ir demokratiški. Per juos ketvirtai kadencijai prezidentu perrinktas Vladimiras Putinas.

„Mes jų nelaikome laisvais ir demokratiniais, pagal tai, kaip buvo naudojami administraciniai ištekliai, kaip viskas kontroliuojama.  Nepripažįstame rinkimų Kryme, jie neteisėti, pažeidžia Ukrainos teritorinį vientisumą. Rinkimai vyko Krymo aneksijos dieną – tai irgi neatsitiktinai parinkta data“, – BNS pirmadienį sakė ministras.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metų kovą, kai Kijeve buvo nuverstas Maskvos palaikomas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Šiaip

O visa reformą tai aprupinti ES pigia darbo jėga kad būtų kam gaminti ES produkciją ir nauji rinkos plotai kad būtų kur pardavinėti ES pagaminta produkciją .. Žodžiu per ką mes jau praėjome ir vis dar einame tape "laisvi ir nepriklausomi" dabar teks ukrainiečiams praeiti...

Kęstas

Kas mūsų laukia Lietuvoje? Ekonominiai migrantai mums lips ant galvų Su tokia ekonominių migrantų savivale jau žmonės kovoja Vokietijoje. "Dar visai neseniai jaunų migrantų vyrų grupės kartais alkūnėmis prasibraudavo prie nemokamo maisto į eilės priekį, prisiminė taip pat nemokamo maisto prašanti vokietė L. Lohse. Ji daugiau nei vieną kartą nuėjo namo tuščiomis rankomis. Kai kurios vyresnės moterys vokietės buvo tokios įbaugintos, kad visai nustojo vaikščioti nemokamo maisto, sakė ji. Vieno maisto banko sprendimas Eseno vakariniame mieste nutraukti migrantų registraciją nemokamo maisto gavimui po to, kai tie migrantai palaipsniui tapo didžiausia šio maisto banko vartotojų grupe, sukėlė reakcijos audrą Esene, buvusiam anglies kasyklų miestelyje ir visoje Vokietijoje.

Kęstas

Netgi kanclerė Angela Merkel pasisakė: "Jūs neturėtumėte taip skirstyti žmonių". Tačiau ginčai parodė nepatogią realybę: praėjus trejiems metams po to, kai Vokietija sutiko daugiau nei milijoną pabėgėlių, didžioji dalis naujokų integracijos naštos nukrito į neturtingiausiųjų rankas, kurių rajonai pasikeitė, ir kurie turi konkuruoti su pabėgeliais dėl subsidijuojamų butų, mokyklų vietų ir , maisto banko atveju - nemokamo maisto." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS