Už politinę reklamą iš Telšių rinkimų komisijos pašalinta liberalė | Diena.lt

UŽ POLITINĘ REKLAMĄ IŠ TELŠIŲ RINKIMŲ KOMISIJOS PAŠALINTA LIBERALĖ

  • 0

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį iš pareigų atleido Telšių apygardos rinkimų komisijos narę Jolantą Rupeikienę.

Ši Liberalų sąjūdžio deleguota komisijos narė atleista už rašytinio pasižadėjimo sulaužymą.

Pasak VRK nario Donato Laurinavičiaus, J.Rupeikienė užsiėmė politine reklama, kai liberalų kandidato į Seimą Mindaugo Sabaliausko reklaminiame lankstinuke buvo atspausdinta informacija apie ją, jos nuveikti darbai.

J.Rupeikienė yra Telšių rajono savivaldybės tarybos narė.

„Šis lankstinukas buvo pažymėtas kaip politinė reklama“, – BNS sakė D.Laurinavičius.

Pati J.Rupeikienė teigė žinanti, kad rinkimų komisijų nariai negali dalyvauti agitacijoje, o lankstinuke sakė tik pateikusi informaciją apie savo darbą, pasiektus rezultatus – ten nėra jokių rinkimų šūkių, agitacijos už ką nors balsuoti.

Pagal įstatymą, rinkimų komisijos nariui, davusiam rašytinį pasižadėjimą, draudžiama bet kokia rinkimų agitacija ar kiti bandymai paveikti rinkėjų valią. Asmuo, pažeidęs šį reikalavimą, rinkimų komisijos nario rašytinį pasižadėjimą, turi būti atleistas iš komisijos ir gali būti patrauktas atsakomybėn įstatymų nustatyta tvarka.

Anksčiau VRK iš pareigų pašalino Alytaus apygardos rinkimų komisijos narę Diana Vaitkevičienė, kuri socialiniame tinkle „Facebook“ dalijosi kandidatų į Seimą politine reklama. Sostinės Šeškinės apygardos rinkimų komisijos nario pareigų neteko ir Aleksandras Čistiakovas, jis išnešiodamas rinkėjų korteles bei Vyriausiosios rinkimų komisijos išleistą specialų leidinį jame buvo apibrėžęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ numerį ir dviejų kandidačių, vienos jų – savo sutuoktinės Reginos Čistiakovos – pavardes.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS