A. Užkalnis stebisi rinkiminių kampanijų ramybe: žmonėms reikia šou | Diena.lt

A. UŽKALNIS STEBISI RINKIMINIŲ KAMPANIJŲ RAMYBE: ŽMONĖMS REIKIA ŠOU

  • 18

Lietuva turi jau tris oficialius kandidatus į prezidentus: Gitaną Nausėdą, Ingridą Šimonytę ir Dainių Žalimą. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) juos patikrino ir patvirtino. Kitą savaitę bus sprendžiama ir dėl likusių, bet Seimo narių Andriaus Mazuronio bei Remigijaus Žemaitaičio parašai jau dabar kelia abejonių, dėl jų kreiptasi į rašysenos ekspertus. Taigi, iki rinkimų lieka kiek daugiau nei penkios savaitės, bet olimpinė ramybė – glumina. Gatvėse nesimato net kandidatų plakatų, jau nekalbant apie didesnes politines aistras.

Buvo laikai, kai ir Lietuvoje rinkimų kampanijos buvo originalios bei turtingos.

Kandidatas į prezidentus Rolandas Paksas skraidė danguje, Valdas Adamkus apie kandidatavimą paskelbė pirkdamas bulves, nes taip arčiau žmogaus. Česlovas Juršėnas vaidino spaudos konferenciją. Vytautas Landsbergis su vaiku dainavo liaudišką dainą. Petrui Auštrevičiui dainuoti nereikėjo, už jį dainavo visas miestas.

Anot sociologo, kampanijose sukdavosi didesni pinigai.

„Kuo toliau, tuo tyliau viskas pasidarė“, – stebėjosi sociologas Vladas Gaidys.

Dabar, jeigu turistui pasakytum, kad po penkių savaičių Lietuvoje vyks prezidento rinkimai, ko gero, nepatikėtų.

„Jeigu jis manęs prašytų kokių nors įrodymų, tai jokių įrodymų aš nerasčiau. Sakytų, gal šaipausi iš jo“, – sakė V. Gaidys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Gatvėse net nesimato kandidatų plakatų.

„Turbūt reikia įvertinti, kad šiais metais vyksta treji rinkimai ir referendumas, tai politinės partijos neturi neišsemiamų resursų, yra riboti finansiniai šaltiniai, tai turbūt visi skaičiuoja“, – kalbėjo VRK pirmininkė Lina Petronienė.

VRK ketvirtadienį patvirtino pirmus tris kandidatus: G. Nausėdą, I. Šimonytę ir D. Žalimą. Anot komisijos, šie pirmi, nes I. Šimonytė ir G. Nausėda anksti pristatė parašus. D. Žalimo parašų nedaug, juos greitai patikrino.

Ignas Vėgėlė VRK pirmininkei jau skambino.

L. Petronienė tikisi, kad nuramino I. Vėgėlę, nes anot jos, VRK daro taip, kaip gauna parašus, pagal tai tikrina.   

Kitą savaitę bus sprendžiama ir dėl likusių: I. Vėgėlės, Giedrimo Jeglinsko, Eduardo Vaitkaus, A. Mazuronio ir R. Žemaitaičio. Dviejų pastarųjų parašai kelia abejonių, ar dalis jų nepasirašyta to paties žmogaus?

„Buvo kreiptasi į Teisės ekspertizės centrą ir jų rašysenos ekspertai vertina tuos parašus. Tikimės, kad greitai atgausime ir kitą savaitę jau galėsime priimti sprendimą“, – sakė L. Petronienė.

Taigi, ketvirtadienį rinkiminių aistrų maždaug tiek: dviejų kandidatų abejotini parašai, vieno skambutis L. Petronienei.

Kuo toliau, tuo tyliau viskas pasidarė.

Anot Andriaus Užkalnio, nėra ir fantazijos.

„Ką mes girdėjome įdomaus, uždegančio? Galų gale – papiktinančio?“ – klausė  apžvalgininkas Andrius Užkalnis.

O jeigu pažiūrėtume, kokios aistros Amerikoje, kiek scenarijaus ir režisūros, akivaizdu, kad dirba geriausi politiniai technologai ir viešųjų ryšių specialistai.

Apžvalgininkas abejoja, ar su Lietuvos kandidatais dirbantys patarėjai įdomesnes krikštynas suorganizuotų.

„Jeigu teatro spektaklius statytų Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) darbuotojai, tai tikriausiai irgi nedaug žiūrovų ateitų. Gal ten ir būtų viskas teisinga, bet šou prastas, o žmonėms reikia šou“, – aiškino A. Užkalnis.

Ir vis dėlto žmonėms prezidento rinkimai įdomiausi, nes balsuoja už konkretų žmogų su jo biografija, šeima ir nuotykiais.

Tad sociologas V. Gaidys tikisi, kad aistrų dar atsiras.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Konkrečiai

Ačiū, šou nesiūlykite. Daugiausia gali nuveikti polittechnologai-manipuliatoriai. Jų triūsas vertingiausias, vertingi net jų nusišnekėjimai, o labiausiai matomi tie pretendentai, kuriems patiems pavyksta vykusiai nusišnekėti. Aukštai vertinami blefavimai, durnių klijavimai, apsimetinėjimai šlanga. Kotiruojamas ir šūksnis "Tepadeda man dievas". Sufleruoju, mokykitės, sekite paskui mane!

Barbora

Matomai tiems kandidatams į prezidentus primetė lapų su parašais padirbtais tyčia , kad jų atmestų - reikėtu dar patikrinti tikruma, a tie parašai viena ranka pasirašyti , kaip sakė rinkimų pirmininkė , pas visų ta pačia ranka pasirašyti - čia būtų bajeris . A galėjo..- Tik kas užsiims ir galės dalyvauti tokioje patikroje

N

Tikrai,tautai reikalingi ne šoumenai,ne parodijos,o protingi vadovai,kiša tą šimonį,kas ją berinks?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS