V. Bakas: dėl slaptų pažymų sukurtas emocinis informacinis burbulas | Diena.lt

V. BAKAS: DĖL SLAPTŲ PAŽYMŲ SUKURTAS EMOCINIS INFORMACINIS BURBULAS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas sako, kad dėl pažymų apie galimas grėsmes nacionaliniam saugumui sukurtas emocinis informacinis burbulas, nes tokios informacijos teikimas valstybės vadovams yra įprasta procedūra.

„Komitetas, valstybės vadovai informaciją apie grėsmes gauna nuolat. (...) Tai įprasta procedūra, keistas klausimas, aplink jį sukurtas toks emocinis informacinis burbulas, vyksta įprastinis procesas. Šiandien komitete buvo toks daugiau, mano galva, bandymas politizuoti (...), laiką praleidome neproduktyviai“, - trečiadienį po NSGK posėdžio žurnalistams sakė V. Bakas.

Jame Seimo NSGK nariai išklausė Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento vadovų informaciją dėl ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio kreipimosi į specialiąsias tarnybas.

Man atrodo, kad kartais naudodami savo galias patyrę parlamentarai pirma padaro, po to pagalvoja.

V. Bako vertinimu, tai buvo toks netipinis komiteto posėdis, kada „iniciatoriai išsikviečia žvalgybų vadovus ir nežino, ko jų paklausti, tada klausia manęs“.

„Man atrodo, kad kartais naudodami savo galias patyrę parlamentarai pirma padaro, po to pagalvoja. Bet bendromis jėgomis pavyko sužinoti, kad premjeras tikrai kreipėsi į žvalgybos institucijas, jis turi teisę tą padaryti ir tai, kad premjeras laukia atsakymo. (...) Žvalgybos vadovai patvirtino, kad gavo paklausimus, renka informaciją“, - sakė V. Bakas.

Gruodžio 11 d. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai iš įvairių frakcijų kreipėsi į komiteto pirmininką V. Baką, prašydami į artimiausią komiteto posėdį iškviesti Valstybės saugumo departamento bei Antrojo operatyvinių tarnybų departamento vadovus dėl ministro pirmininko S. Skvernelio kreipimosi „slaptu raštu“ į specialiąsias tarnybas dėl Kremliaus įtakos.

Kreipimąsi pasirašė Seimo nariai Rasa Juknevičienė, Virgilijus Alekna, Juozas Olekas, Arvydas Anušauskas, Laurynas Kasčiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Arba turi surasti, arba uz savo zodzius teks atsakyti. Ar kaip? Manau, kad giliau reikia kasti, giliau... :D

Aiškiaregis

Prieis kolūkiečiai liepto galą. Kiek jie gali durninti žmones? patys užklausia, o po to, kai tikriausiai jų pačių pavardės minimos- SLEPIA. Nu kvailiau kažkoks skvernelis pasielgti negalėjo, bet ką padarysi - toks buvusio komjaunuolio, policininko kažkokio skvernelio mentalitetas. Tik tiek jis tetraukia....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS