V. Bukauskas paliko Socialdemokratų darbo partijos frakciją Seime | Diena.lt

V. BUKAUSKAS PALIKO SOCIALDEMOKRATŲ DARBO PARTIJOS FRAKCIJĄ SEIME

Darbo partijos vicepirmininkas Valentinas Bukauskas paliko valdančiąją Socialdemokratų darbo frakciją Seime. V. Bukauskas joje ėjo frakcijos seniūno pavaduotojo pareigas.

„Sekmadienį vyko partijos suvažiavimas ir buvo delegatų pozicija, kad nebūtų tapatinama, kad aš priklausau įkurtai Socialdemokratų darbo partijai, ir priimtas sprendimas išeiti iš šios frakcijos“, – BNS sakė V. Bukauskas.

Klausiamas, ar pereina į kokią nors kitą frakciją Seime, V. Bukauskas teigė, kad bus „tautos narys, kuris turi įgaliojimus remti dabartinės Vyriausybės programą“, ir priklausys Mišriai Seimo narių grupei. Į ją patenka frakcijoms nepriklausantys parlamentarai.

Klausiamas, ar neketina dėtis prie valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos, parlamentaras teigė tokio kvietimo neturintis.

„Darbiečių“ suvažiavime sekmadienį prie partijos vairo grįžęs Viktoras Uspaskichas teigė, kad Darbo partija yra pasirengusi dirbti su esamais valdančiaisiais.

Vienmandatėje apygardoje išrinktas V. Bukauskas po Seimo rinkimų tapo Socialdemokratų partijos frakcijos nariu, o šiai skilus pasirinko Socialdemokratų darbo frakciją. Jos atstovai su kitais politikais, tarp kurių gausu V. Uspaskichui oponavusių buvusių „darbiečių“, įkūrė Socialdemokratų darbo partiją.

Išėjus V. Bukauskui, Socialdemokratų darbo frakcijoje lieka 11 narių. Formaliai sumažėjo ir valdančioji dauguma, tačiau V. Bukauskas, kaip minėta, žada remti dabartinę Vyriausybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvi prabusk.

Viktorai vel ieskai naudos.Ir kas tie lietuviai palaikantis sitokius? Juk jam vieta pas Putina.bet mat Putinas nedave prieglobscio.Paliko toliau siaubti Lietuva.

Julija

Viktoriukas liepė, aš klausau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS