V. Gailius reikalauja atšaukti NMA vadovo E. Bėronto paskyrimą | Diena.lt

V. GAILIUS REIKALAUJA ATŠAUKTI NMA VADOVO E. BĖRONTO PASKYRIMĄ

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius sako, kad žemės ūkio ministro Broniaus Markausko sprendimas dar vienai kadencijai perskirti Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) direktoriumi Eriką Bėrontą, kuris turi specialaus liudytojo statusą baudžiamojoje byloje, kompromituoja valstybę ir kovą su korupcija bei europinių lėšų grobstymu.

„Manau, kad ministras B. Markauskas turėtų nedelsiant atšaukti šį skandalingą įsakymą. Atkreipiu dėmesį, kad toks automatiškas pareigūno perskyrimas, virš kurio yra kritęs sunkus šešėlis, kelia daug klausimų dėl ministro galimų interesų NMA.

Vadovaudamasis Korupcijos prevencijos įstatymu ir skirdamas minimą asmenį NMA direktoriumi, ministras turi itin atsakingai vertinti jam pateiktus duomenis ir prisiimti atsakomybę“, - sako V.Gailius.

Jis primena, kad šiuo metu vyksta Europos kovos su sukčiavimu tarnybos (OLAF) tyrimas, susijęs su pieno perdirbėjų veikla. Šiame tyrime itin svarbų vaidmenį vaidina ta pati NMA, todėl būtina išsiaiškinti, ar skandalingas paskyrimas nėra susijęs su OLAF atliekamu tyrimu.  

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

BRONIUS TAMALIUNAS.

STIPRYBES JUMS NELENGVOJE KOVOJE SU KORUMPUOTAIS ZULIKAIS IR JIU PALIKUONIMIS. --KLAUSE--KODEL BANGLADESO TIGRAI ZMOGEDROS--- VIETINIS SENELIS IR AISKINA-- NA ,TAI PAPRASTA, KUO MAZA TIGRIUKA MAMA MAITINO ,TUO JIS IR TOLEU MINTA...-- TAIP IR CIA. JEI TEVAS VOGE, SUKCEVO, KITUS APGAUDINEJO IR TUO VAIKUS UZAUGINO, VAIKAI DARYS TA PATY , GAL TOBULEU SUKCEUS ,KOMBINUOS ,ZMONES ISNAUDOS, IR JEU SAVO VAIKUS TAIP UZDIRBTAIS PINIGAIS MAITYS.... OI KIEK TOKIU DAR ,... OI KAIP AUKSTOSE PAREIGOSE YSITRYNE...SUNKU BUS JIUMS. TODEL, DAR KARTA LINKIU STIPRYBES ,

tai

1 is saziningiausiu ir atsakingiausiu salies valdininku ir tokiu deretu buti daugiau bet deja yra kaip yra ir siulyciau ji i prezidento posta nors dabartiniai musu /globejai /jo nemegsta ta parode ankstesni veiksmai /melagingi/ jo atzvilgiu tai kgb metodai......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS