V. Juozapaitis – ir vėl akiratyje: pykina nuo tų dvigubų, konservatoriškų standartų | Diena.lt

V. JUOZAPAITIS – IR VĖL AKIRATYJE: PYKINA NUO TŲ DVIGUBŲ, KONSERVATORIŠKŲ STANDARTŲ

  • 98

Jau ne pirmą kadenciją Seimo konservatorius Vytautas Juozapaitis nepaliauja koncertavęs komerciniuose renginiuose. Plačiau – LNK reportaže.

Salomėja Nėris rašė, kad lakštingala negali nečiulbėti. Apie čiulbėjimą yra ir kitas posakis, kad nemokamai čiulba tik paukščiai.

Jau ne pirmą kadenciją kyla aršūs ginčai ir net grasinimai apkalta, kai konservatorius V. Juozapaitis koncertuoja komerciniuose renginiuose. Seimo lakštingala vadinamas kultūros komiteto pirmininkas vėl planuoja pasirodymą. Bilietai jau prekyboje, koncertas bus Valdovų rūmuose.

„Kodėl Inga Valinskienė turėjo nustoti dainuoti? Kodėl Donalda Meiželytė turėjo nustoti dainuoti, kai buvo Seime? Galų gale svarbiausias ir esminis klausimas – kodėl visi turi būti kvailiais, o vienas konservatorius gali būti protingas?“ – sakė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Ar parlamentarams koncertuoti galima, klausimas keltas į Seimą atėjus Arūno Valinsko „Tautos prisikėlimo“ partijai.

Seimo nariams leidžiama tik kūrybinė veikla. Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad tai yra veikla, kuria siekiama sukruti naują kūrinį, t.y. kokybiškai naują, originalią, niekada anksčiau neegzistavusią, konkrečią, materialinę ar dvasinę mokslo, technikos ar meno vertybę.

„Matote, man labai sudėtinga išaiškinti dalykus, kurie yra savaime suprantami. Kūrybinis aktas nėra vien tik autorystė“, – kalbėjo V. Juozapaitis.

V. Juozapaitis tikina, kad kai atlieka kad ir tą patį kūrinį, tai būna nauji, unikalūs kūrybiniai aktai.

„Ką aš dariau visą savo sąmoningą gyvenimą ir už ką buvau pripažintas ir valstybės aukščiausių galių, tai ir buvo mano kūrybinė veikla“, – kalbėjo V. Juozapaitis.

Konservatorius tikina, kad už koncertus atlygio neima, bet opozicija mano, kad už jį paima jo šeimos nariai. V. Juozapaitis koncertuoja ir su žmona, ir su dukra. Ateinantis koncertas bus su dukra.

„Tie žmonės vykdo savo darbą, kurie gyvena savo atskirą gyvenimą“, – teigė V. Juozapaitis.

Buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas teigia, kad Seimo narys pažeidinėja Konstituciją.

„Tai dirbtinis pritempimas. Akivaizdu, kad to paties kūrinio atlikimas daugelį kartų negali būti laikomas jokiu kūrybiniu atradimu pagal Konstituciją“, – sakė buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

Kodėl visi turi būti kvailiais, o vienas konservatorius gali būti protingas?

Bet konservatorių vadovybė nemato problemos, antrina V. Juozapaičiui.

„Kiekvieną kartą kūrinio atlikimas yra kūrybinė veikla, juk nebūna šimtaprocentinio atsikartojimo“, – teigė konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Seimo opozicija žada kreiptis į Seimo etikos ir procedūrų komisiją.

„Šiek tiek pykina nuo tų dvigubų, konservatoriškų standartų“, – kalbėjo A. Mazuronis.

Kitus narius konservatoriai principingai drausmina.

„Jei aš suorganizuočiau šokių būrelį ir pakviesčiau nusipirkit bilietą už 40 eurų, tai turbūt konservatoriai mane užmautų ant kuolo, pasodintų į kalėjimą“, – sakė A. Mazuronis.

Rašyti komentarą
Komentarai (98)

Algirdas

Jeigu esate nepatenkinti konservatoriais ir pas jūs dar sveikos nugaros, tai pasilenkit ir pabučiuokit konservatoriams į užpakalį ir pamatysite, kaip iš karto palengvės, net nustosite loti.

sažinė

"Kauno sąžinė" be sažinės.Pasiputes dainorelis-juokas jama...

ALGIRDAS.

Konservai negali nepadaryti LIETUVAI ką nors BLOGA, pvz kubiliaus vyriausybė ''LAIKINAI '' PADIDINO PVM , O DABAR MERGAITĖ SU STAŽU ĮVES DAR NAUJUS MOKESČIUS .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS