V. Landsbergis apie „valstiečių“ lyderius: tai du retorikos profesoriai | Diena.lt

V. LANDSBERGIS APIE „VALSTIEČIŲ“ LYDERIUS: TAI DU RETORIKOS PROFESORIAI

  • 51

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiai Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis yra „du retorikos profesoriai“, sako Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas, pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis.

Jis teigė nesuprantantis, kuris iš jų atspindi tikrąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos poziciją.

„O kokia jų retorika? Yra du retorikos profesoriai, kurių retorika yra skirtinga. Ir kuri yra tikroji retorika, aš nežinau“, - žurnalistams konservatorių rinkimų štabe po antrojo Seimo rinkimų turo sekmadienį sakė V.Landsbergis.

Paklaustas, ar iš jų pasisakymų supranta, kokios yra „valstiečių žaliųjų“ vertybės ir ideologija, jis teigė: „ O jūs suprantate? Tai ko jūs iš manęs reikalaujate?“.

V.Landsbergis pabrėžė, kad sėkmę dėl valdančiosios koalicijos sudarymo po rinkimų lems išrinktų Seimo narių sąžinė ir darbai.

Tai jis pavadino „trečiuoju rinkimų ratu“.

„Kai tie, kurie dabar išrinkti, turės pasakyti patys, ką jie iš tikrųjų galvoja, ko jie iš tikrųjų siekia. Kiekvienas žmogus pasijus atsakingas, ne tiktai vadai, kurie turi tam tikrą skaičių paklusnių balsų“, - kalbėjo konservatorių garbės pirmininkas.

„Dabar jie pasireikš kaip nors. Aš tikiuosi, kad jie bus atsakingi asmeniškai, bus asmenybės, spręs. Ateis laikas, kai kiekvienas Seimo sprendimas, įstatyminis ar koks kitas, irgi parodys jų atsakomybę“, - teigė V.Landsbergis.

R.Karbauskio ir S.Skvernelio pozicijos rinkimų kampanijos metu kai kuriais klausimais skyrėsi. Pavyzdžiui, S.Skverneliui demonstruojant palankumą praktiškai visoms partijoms derantis dėl koalicijos, R.Karbauskis griežtai teigia valdančiojoje koalicijoje nenorintis matyti Liberalų sąjūdžio.

Seimo rinkimų antrajame ture iš viso balsavo 37,85 proc. rinkėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Gerai,

kai lyderiai valdo retorika, o Gabriuka senelis turetu nuvesti pas logopeda.

Tam, kuris mano, kad komentuojant...

Taip, tiek "runkeliai", tiek "sunauja" nera necenzuriniai issireiskimai, tai viso labo gyvunai ir darzoves...

Taigi

Koncervatoriai baige savo programa----viskas isdraskyta,pasisavinta,sugriauta,nuskurdinta------anukas gal dar bus politiku ,bet tai reikia uzsidirbti gerais darbais ne tik zodziais......o dabar jis dar zalias ir gali tokdziaugtis jeigu prisislies prie patyrusiu ir ismananciu gyvenima......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS