V. Landsbergis ir Kovo 11-ąją praleis ligoninėje | Diena.lt

V. LANDSBERGIS IR KOVO 11-ĄJĄ PRALEIS LIGONINĖJE

  • 43

Prieš pat Vasario 16-ąją ligoninėje atsidūręs Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis medikų globoje liks ir per Kovo 11-osios iškilmes, pranešė portalas delfi.lt.

Kaip penktadienio ryte sakė profesoriaus sūnus Vytautas V. Landsbergis, jo tėvas jaučiasi „stabiliai ligoniniškai“.

„Yra laukimas, kada kažkas pasidarys stabiliau, kad galima būtų jį išleisti. Kažkokių didelių pavojų nėra, bet gydytojų priežiūra dar reikalinga“, – aiškino V. V. Landsbergis.

Pasak jo, V. Landsbergis negalės dalyvauti Kovo 11-osios renginiuose. Tačiau paklaustas, ar profesorius neketina paskelbti sveikinimo Lietuvai, kaip padarė Vasario 16-osios proga, sūnus sakė: „Visko gali būti“.

Ligoninėje Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas atsidūrė Vasario 16-osios išvakarėse dėl gripo komplikacijų. Jis dėl ligos praleido valstybės atkūrimo šimtmečio renginius.

V. Landsbergis kiekvienais metais per vasario 16-ąją sako kalbą iš sostinėje esančių Signatarų namų balkono. V. Landsbergio kalbą šįkart perskaitė aktorius Rimantas Bagdzevičius.

V. Landsbergis pasveikino Lietuvą iš ligoninės. „Būk pasveikinta, Lietuva. Šimto metų mergaite, amžinai jauna. Gyvuok per amžius ir mylėk gyvenimą. Būk dora ir teisinga. Neišduok savęs. O suklydusi norėk būti geresnė. Tavo žemė be galo graži. Mylėk ją ir neapleisk. Aš tave myliu. Tik tiek“, – tokį sveikinimą iš Santaros klinikų Lietuvai siuntė profesorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

aha

pagarba kgbistui ,nusipelnusiam TSRS profesoriui, dar 'dedulei' nuolankiam suneliui ,kuris ant savu visada loja ir niekas net neitaria ,kad sirdy giliai jis su jais amzinai,auku organizatoriui,prixvato ikurejiui,bandos piemenukui. Valio!

Anonimas

o kodel jis ne slaugos ligonineje? reikia komisijos istirti sitai betvarkei. ir vel korupcija santaros ligonineje?

nuomone.

Manau kad nors vienos sventes bus kaip tikros sventes.Anksciu man tos sventes primindavo tik Lanzbergio garbinima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS