V. Landsbergis: priešiškos jėgos nesulaukia, kada bus galima perversmu atsiimti valdžią | Diena.lt

V. LANDSBERGIS: PRIEŠIŠKOS JĖGOS NESULAUKIA, KADA BUS GALIMA PERVERSMU ATSIIMTI VALDŽIĄ

  • 95

Laisvės reikalaujantys nelegalūs migrantai sudavė smūgį ne tik Lietuvai, bet ir Ingridos Šimonytės Vyriausybei. Naujausi bendrovės „Vilmorus“ duomenys rodo, kad ministrų kabinetu visuomenė nepasitiki, praneša LNK žinios.

Nepalankiai apie Vyriausybę atsiliepia 42 proc. piliečių, o palankiai – perpus mažiau. 

„Kai vyko apklausa, tuo metu turbūt buvo migrantų krizės epogejus. Kiekvieną dieną ir naktį šimtai atvykdavo, ir tuo metu buvo neaišku, kaip daryti. Bet to, privaloma vakcinacija – daliai žmonių tai nepatiko“, – sakė „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys.

Anot liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje atliktos apklausos pasitikėjimo neturi nė vienas Vyriausybės ministras. Visų vertinimas – neigiamas. Pasak „Vilmorus“ direktoriaus, tai gali būti pirmas kartas vyriausybių istorijoje. „Gal ir nebuvo tokio atvejo“, – tarstelėjo V. Gaidys.

„Vyriausybė elgiasi teisingai, o priešiškos jėgos tiesiog nesulaukia, kada bus galima revanšu, kokiu nors perversmu atsiimti valdžią“, – teigė Konservatorių garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis. 

Vyriausybė elgiasi teisingai, o priešiškos jėgos tiesiog nesulaukia, kada bus galima revanšu, kokiu nors perversmu atsiimti valdžią.

I. Šimonytės populiarumas smuko dešimčia procentinių punktų. Birželį premjerę palankiai vertino 40 proc. žmonių. Dabar – tik 30-mt. „Vyriausybė dirba sudėtingu metu – mes turime dvi krizes tuo pačiu metu – pandemija nesibaigė, prasidėjo hibridinė ataka, kurią organizavo kaimyninės šalies režimas. tai natūralu, kad Vyriausybei veikti yra ką, ne visi Vyriausybės sprendimai patinka. Taip turbūt ir galėčiau pakomentuoti“, – sakė Ministrė Pirmininkė.

„Premjero reitingai visada būna maži. Čia yra išimtys. Galima būtų surasti keletą tokių epizodų, kai ministrai pirmininkai turėjo teigiamą reitingą. Tai buvo seniai – čia nieko ypatingo“, – kalbėjo „Vilmorus“ direktorius.

Šlubuoja ne tik I. Šimonytės reitingas. Apklausos duomenimis, iš 24 reitinguojamų visuomenės veikėjų bei politikų tik keturi nusipelnė pliuso ženklo. Tai – prezidentas Gitanas Nausėda, socialdemokratų partijos vadovė, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir Seimo Pirmininkė, Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorijua Čmilytė-Nielsen.

Reitingo viršūnėje išlieka G. Nausėda. Jį palankiai vertina 55 proc. žmonių. Tačiau bendrai per pastarąjį mėnesį prezidento populiarumas smuko aštuoniais procentiniais punktais. G. Nausėda atsisakė pakomentuoti.

Viktorija Čmilytė-Nielsen (iš kairės), Ingrida Šimonytė, Gitanas Nausėda/Fotobanko nuotr.

Partijų rokiruotėje sėkme gali džiaugtis socialdemokratai. Jie iš pirmosios vietos išstūmė taip pat opozicionierius – „valstiečius“. trečioje vietoje liko valdantieji konservatoriai. Įvaizdį sustiprino ne tik socialdemokratai, bet ir juos vedanti partijos pirmininkė V. Blinkevičiūtė. 

„Suprantame, kad tokiu atsakingu laikotarpiu valstybei, mes turime ne vien tik kritikuoti, tačiau teikti ir konkrečius siūlymus. Siūlymai buvo dėl mūsų sienos su Baltarusija sustiprinimo, ir dėl kariuomenės su tam tikrais įgaliojimais...“ – detalizavo ji.

„Vilmorus“ apklausa taip pat parodė, kad pasitikėjimas žiniasklaida – žemiausias per 23-ejus metus. Pasitikėjimą išreiškia 25 proc., o ne pasitikėjimą 33 proc. apklaustųjų. Paskutinį kartą žiniasklaida taip blogai vertinta tik 1998-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (95)

iruna

o tu , seneli, neduok tos valdzios priesiskoms jegoms, juk dar gal esi pajegus tai padaryti

Senjora

Nesuprantu ,ko užkliūna ponas.G.Lansbergis nei jis dalyvavo kovoje už nepriklausomybę,nei nubo komunistas ar kagebistas jam tada buvo tik 8m.buvo vaikas.Ir kas vyko tada manau net nesuprato.Lansbergiai nėra teisti, per tiek metų ir jokių įtarimų nėra pareikšta jiems.O , kad jūs paišot be įrodymų tai nevykelių nusikaltelių pradigėrusiu ,pavyduolių,bruožas,mane tai visai nestebina.

Iš Kauno

Visur tie patys Smiečkai ,Kęstai du senienom,anigdotais du pletkų rinkiniais.Pono V.Lansbergio nemėgsta koloborantai ir stribvaikiai ,už nepriklausomybę už.Eu.ir už Nato.Šis žmogus vertas pagarbos, kiek belotumėt ,suvienijo tautą kartu su sajudžių ir pasiekėme ko tikėjomės nors labai visi rizikavom.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS