V. Pranckietis: biudžeto svarstymo atidėjimas nieko nebūtų pakeitęs | Diena.lt

V. PRANCKIETIS: BIUDŽETO SVARSTYMO ATIDĖJIMAS NIEKO NEBŪTŲ PAKEITĘS

  • 2

Biudžeto priėmimas įnešė ramybės ir pasitikėjimo į Lietuvos gyvenimą, o svarstymo atidėjimas nieko nebūtų pakeitęs, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Tai įnešė daug ramybės į Lietuvos gyvenimą ir pasitikėjimo, kad pagrindinis dokumentas šių metų jau yra priimtas. Turime nuimti įtampas, o dar savaitė nebūtų nieko pakeitusi“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V. Pranckietis.

„Biudžetas planuojamas pusę metų, ir pusę metų dėliojami visi skaičiai, per savaitę ką nors pakeisti arba atrasti... Nesimėto biudžeto pinigai kur nors, kad juos būtų galima atrasti“, – pridūrė jis.

Seimo pirmininkas teigė nematantis prasmės biudžeto svarstymą atidėti dar savaitei dėl vykstančių mokytojų streikų. Pasak jo, jei svarstymas būtų atidėtas, procedūriniai dalykai galėtų nusitęsti iki naujųjų metų, todėl visuomenėje kiltų neramumai, kad biudžetas neįsigalioja nuo sausio 1 dienos.

„Mes turime būti atsakingi prieš visus kitus sektorius ir jiems duoti taip pat žinią, kad tęstinumas ir veiklos vyks toliau“, – teigė V. Pranckietis.

Seimas antradienį patvirtino 2019 metų biudžetą. Už jį balsavo 84 Seimo nariai, prieš – 41, o penki susilaikė.

Kitais metais biudžeto pajamos sieks 10,59 mlrd. eurų (įskaitant 1,921 mlrd. eurų Europos Sąjungos ir kitos tarptautinės finansinės paramos lėšų), o išlaidos – 11,696 mlrd. eurų (beveik 2,242 mlrd. eurų). Deficitas – 1,105 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O

O kur dar 11seimo narių.Jeigu per tokį svarbų posėdį nesugeba visi būti,tai kam reikalinga 141?.

zelemunčikas

Fotografijoje vyriausi gandragalvių acto garintojai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS