V. Pranckietis: G. Kildišienės istorija atnešė moralinės žalos Seimui | Diena.lt

V. PRANCKIETIS: G. KILDIŠIENĖS ISTORIJA ATNEŠĖ MORALINĖS ŽALOS SEIMUI

  • 12

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovės parlamentarės Gretos Kildišienės automobilio nuomos istorija atnešė moralinės žalos ir Seimo reputacijai, tai yra gera pamoka parlamentarams išlaikyti skaidrumo standartus, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Jeigu ir atsakysim teisiškai, tai dar nereiškia, kad tai nepadarė moralinės žalos - žinoma, kad tai padarė moralinę žalą. Turėtumėme turbūt tokioje vietoje būti atviresni ir kalbėti. Tai yra galbūt gera pamoka ir kitiems Seimo nariams, kad jei ir dar galvojame, kad kas nors ko nors  nepastebės, reikia visada galvoti, kad turime būti atviri. Esame vieši asmenys, turime atvirai kalbėti apie savo pasirinkimus“, - Žinių radijui sakė Seimo pirmininkas, LVŽS atstovas.

Jis tikisi, kad aplinkybes, kuomet parlamentarė naudojasi partijos vadovo Ramūno Karbauskio valdomo„Agrokoncerno“ automobiliu, išsamiai įvertins tiek etikos sargai, tiek ir Valstybinė mokesčių inspekcija. Jis taip pat teigiamai įvertino G.Kildišienės pasitraukimą iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos, sakydamas, kad tai yra „geras sprendimas“.

„Žinoma, kad tokie dalykai turėtų net nekilti - mes kalbame apie Seimo reputaciją, apie Seimo narių reputaciją. Jei tai sukelia ne įstatyminę kokią nors koliziją, bet visuomenėje nepasitenkinimą, nepasitikėjimą, to turėtumėme labai stengtis išvengti“, - pridūrė jis.

Jis taip pat kritikavo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vadovo Romo Valentukevičiaus sprendimą nepasitarus su komisijos nariais pareikšti nuomonę, jog G.Kildišienės veiksmai nekelia interesų konflikto.

Tai, kad G.Kildišienė naudojasi „Agrokoncerno“ automobiliu „Range Rover“, dar savaitgalį patvirtino R.Karbauskis. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis tvirtina, kad automobilio išperkamosios nuomos sutartis sudaryta su artimu politikės giminaičiu, kuris jai leidžia naudotis transporto priemone, tačiau neatskleidžia, kas šis giminaitis motyvuodami, jog tai - ne viešas asmuo. Neoficialiomis BNS šaltinių žiniomis, automobilį lizingu išsiperka G.Kildišienės motina.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Rega

Taip,teisingai mąstoma.Bet tas ,,pamaloninimas'' Rusijos ambasadoriaus tokią dieną-neaiškus dalykas.Ar tai sąmoningai padaryta,ar tiesiog neapgalvotas elgesys.Vis dėlto tokiam atsakingam pareigūnui elgtis taip neatsakingai yra vos ne nusikaltimas.

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

"V. Pranckietis: G. Kildišienės istorija atnešė moralinės žalos Seimui". Gerb. Seimo pirmininke V.Pranskieti, matau visai kitą paveikslą. LR visi 7 Seimai yra išrinkti pagal antikonstitucinį Seimo rinkimų įstatymą ir todėl NETEISĖTI. Čia jau ne be moralinė žala, o Valstybės teisinių, demokratinių pagrindų SĄMONINGAS piktybinis griovimas. Todėl toje šviesoje ponia G.Kildišienė yra mažiausiai kalta. Ar būdamas PROFESORIUS Jūs galite suvokti elementarius dalykus apie rinkimus į Seimą? Daugiamandatėjė apygardoje išrinktas Seimo narys po 2 savaičių skuba į vienmandačių rinkimų antrą turą, kad jį dar kartą į tą patį Seimą išrinktų tam, kad NEIŠRINTAS sąraše asmuo patektų į Seimą. Tai IDIOTIŠKAS savo esme ir antikonstituciškas ir antiteisiškas ir antidemokratiškas įstatymas griaunantis valstybės pamatus. O ar tai nedaro moralinės žalos, kad tylite? Profesoriau, PRABILKITE, kol nevelu. Studijuokite 2016-9-11 straipsnį "Ultimatumas Seimui dėl LR teisinių pagrindų griovimo".

Algiui

žiūrėkit "Duokim garo" ir "Naisių vasarą"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS