Informaciją dėl nusikalstamos veiklos Kauno rajone V. Pranckietis perdavė STT | Diena.lt

INFORMACIJĄ DĖL NUSIKALSTAMOS VEIKLOS KAUNO RAJONE V. PRANCKIETIS PERDAVĖ STT

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovui Žydrūnui Bartkui perdavė informaciją dėl galimų pažeidimų viešųjų pirkimų srityje.

STT vadovas savo ruožtu ragino gyventojus tiesiogiai pranešti tarnybai apie įtariamą korupciją.

„Su manimi informacija pasidalijo žmogus, atėjęs į priėmimą, kol ji nepatikrinta, nieko komentuoti negalim, kad nebūtų mestas šešėlis. Jei daugiau žmonių kalbėtų, ką žino, procesai skaidrėtų“, – ketvirtadienį po susitikimo su STT vadovu sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas sakė gautą informaciją perdavęs viešai, kad „tie žmonės, kurie pasitikėjo manimi, žinotų, kad informacija perduota“. Jis patvirtino, kad informacija susijusi su viešaisiais pirkimais Kauno rajone. Seimo pirmininkas yra išrinktas apygardoje Kauno rajone, čia gyvena.

Su manimi informacija pasidalijo žmogus, atėjęs į priėmimą, kol ji nepatikrinta, nieko komentuoti negalim, kad nebūtų mestas šešėlis. Jei daugiau žmonių kalbėtų, ką žino, procesai skaidrėtų.

Parlamento vadovas taip pat sakė manantis, jog STT direktoriaus iškvietimas nėra spaudimas pradėti tyrimą.

„Aš skatinu žmones pasitikėti tarnybomis ir eiti tiesiai pas tarnybas, bet jie atėjo pas mane kaip pas Seimo narį. (...) Jokio poveikio aš nenoriu, aš noriu, kad tie faktai, kuriuos žmonės kelia, būtų patikrinti“, – kalbėjo V. Pranckietis.

STT vadovas Ž. Bartkus sakė vertinsiantis Seimo pirmininko perduotą informaciją, tačiau tvirtino negalintis atsakyti, ar esama nusikalstamos veikos požymių.

„Jei čia stoviu aš, o ne policijos generalinis komisaras, vadinasi, tai yra iš korupcijos srities, tik tiek. O toliau būtų neprofesionalu detalizuoti informaciją, nes ją reikia vertinti, tikrinti, ir kiekvienas viešai paskelbtas faktas apsunkintų tikrinimo procedūrą“, – sakė Ž. Bartkus.

Jis sakė nematantis skirtumo, ar žmonės apie įstatymų pažeidimus praneša tiesiogiai STT, ar per politikus, tačiau kvietė gyventojus bendrauti tiesiogiai su tarnyba.

„Aš vertinu, kad žmonės kreipiasi, mums kaip tarnybai jokio skirtumo, kaip jie kreipiasi, ar per Seimo pirmininką, ar tiesiai per mus, didžiausi vertybė yra tai, kad žmonės pradeda kalbėti“, – sakė STT vadovas.

„Būtų paprasčiau, jei žmonės kreiptųsi tiesiogiai, ir šiandien būtų galia priminti, kad nuo sausio mes turime pradėjusį veiktu Pranešėjų apsaugos įstatymą. Su kiekvienu žmogumi galima apkalbėti jo situaciją, kiek jo informacija gali paliesti jį patį, jo galimos apsaugos priemones, galima kalbėti apie atlygį už jo suteiktą informaciją“, – kalbėjo Ž. Bartkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

toto

Pagiežingas ir kerštingas diedžiokas, bjauriai naudojasi savo padėtimi

Is kauno rajono

Galima tik apgailestauti,kad gerbiama kandidate i mero posta savo rinkimine kova vykdo tokiais budais....

zelemunčikas

Lakmuse,nekreipk dėmesio į gandragalviškų,susitraukusių Vlado smegenėlių spazmiškus virpesius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS