V. Sinkevičius: radikalios dešiniosios jėgos gali paveikti ES ateitį, paramą Ukrainai | Diena.lt

V. SINKEVIČIUS: RADIKALIOS DEŠINIOSIOS JĖGOS GALI PAVEIKTI ES ATEITĮ, PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

Europoje stiprėjančios radikalios dešiniosios jėgos gali paveikti Europos Sąjungos ateitį, paramą Ukrainai, sako eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

„Man didžiausią nerimą kelia tai, kad Europoje stiprėja radikalios dešinės jėgos. Mes žinome, kad tai dažnu atveju yra tos partijos, kurios atvirai susitikinėjo su Vladimiru Putinu, spaudė jam ranką, per įvairias finansines schemas, bankus yra gavę ir finansavimą, tai šiuo atveju tai kelia labai didelį nerimą, nes gali turėti įtakos ne tik paramai Ukrainai, tačiau ir apskritai Bendrijos ateičiai“, – LRT laidai „Dienos tema“ pirmadienį sakė V. Sinkevičius.

Anot jo, svarbu, kad pagrindinės partijos neperiminėtų „radikalesnės dešinės darbotvarkės“.

Kalbėdamas apie Ukrainos reformas, kurias įgyvendinusi ji galės pradėti derybas dėl narystės Europos Sąjungoje, jis teigė, kad „progresą galima įvertinti kaip įspūdingą“, turint omeny Rusijos vykdomą karą prieš šalį, Ukrainos siekį atsikovoti teritorijas.

Anot jo, įgyvendintos reformos, susijusios su teismų sistema ir žiniasklaidos laisve, „yra labai svarbios, beveik kertinės, kaip klijai, kurie ir laiko Europos Sąjungą“, tačiau trūksta progreso kovojant su korupcija, priiminėjant vadinamąjį „oligarchų įstatymą“.

Anot jo, EK atnaujintas rekomendacijas ir vertinimą turėtų pateikti spalį.

Gairės: eurokomisaras, Virginijus Sinkevičius, karas Ukrainoje, parama Ukrainai, ES
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS