V. Uspaskichas grįžo į Darbo partiją | Diena.lt

V. USPASKICHAS GRĮŽO Į DARBO PARTIJĄ

Ilgametis Darbo partijos vadovas ir jos įkūrėjas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas grįžo į partiją.

„Kėdainiai praėjusį antradienį turėjo skyriaus tarybos posėdį ir priėmė atgal į partiją“, – BNS patvirtino darbo partijos vadovė, Širvintų merė Živilė Pinskuvienė.

Su pačiu V.Uspaskichu BNS susisiekti nepavyko.

V.Uspaskichas 2015 metų gruodį išstojo iš partijos, tačiau šią liepą parašė Kėdainių skyriui prašymą vėl įstoti į šią politinę organizaciją.

Prašymą stoti atgal į partiją V.Uspaskichas pateikė po dalies „darbiečių“ inicijuoto tarybos posėdžio, kuriame dalyvavo ir jis pats, tačiau posėdis neįvyko nesusirinkus kvorumui.

Vienas to posėdžio iniciatorių, eksparlamentaras Viktoras Fiodorovas, BNS teigė, dabar Darbo partijoje trūksta dialogo, nematyti teigiamų poslinkių, o V.Uspaskichas į posėdį pakviestas, nes su juo bendrauti nori partijos skyriai.

Balandį Kaune su Darbo partijos nariais susitikęs V.Uspaskichas ragino bendražygius ryžtis pokyčiams partijoje ir keisti jos vadovybę.

V.Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metų spalį ir iki 2013 metų su nedidele pertrauka buvo jos pirmininku. Tais metais Vilniaus apygardos teismas jį ir kelis kitus „darbiečius“ pripažino kaltais dėl „juodosios“ buhalterijos. Tuomet politikui skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

2015 metų gruodį, Apeliaciniame teisme baigiant nagrinėti šią baudžiamąją bylą, V. Uspaskichas pranešė pasitraukiantis iš Darbo partijos. Apeliacinis teismas už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą jam skyrė 6,8 tūkst. eurų baudą. Tokią pačią bausmę paliko ir Aukščiausiasis Teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Sigitas

Anonimas -ui. Tai jus čia rimtai ar kanapių prisirijot. Atrado dar vieną stabą. Tai gal prieš eidamas miegoti meldžiatės ir sakote poterius t.y. lanzdbergį tėve mūsų.

keista

kaip galima grIžti ten iš kur nebuvai išėjęs

Ir ką

jis veiks partijoje, kurios nebėra?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS