Valdantieji prašo neatšaukti A. Gelūno iš Kultūros komiteto | Diena.lt

VALDANTIEJI PRAŠO NEATŠAUKTI A. GELŪNO IŠ KULTŪROS KOMITETO

  • 1

Valdančiosios „valstiečių“ ir Socialdemokratų darbo frakcijos kreipėsi į opozicinius liberalus, kad šie iš Kultūros komiteto neatšauktų savo nario Arūno Gelūno.

Liberalams siūloma palikti A. Gelūną Kultūros komiteto vicepirmininku, o atsisakyti pirmininko pavaduotojų postų Biudžeto ir finansų arba Aplinkos apsaugos komitetuose.

Mat pagal valdančiųjų skaičiavimą, Liberalų sąjūdžiui priklauso ne trys parlamentinių komitetų vicepirmininkai, o du.

Pareigų netenkantis liberalas A. Gelūnas nusprendė verčiau dirbti Švietimo ir mokslo komitete nei Kultūros.

Lieka tik stebėtis, kodėl Liberalų sąjūdžio frakcijai Simono Gentvilo postas Aplinkos apsaugos komitete ir Kęstučio Glavecko postas Biudžeto ir finansų komitete pasirodė svarbesni.

Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis bendrame Valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų darbo frakcijų posėdyje pirmadienį apgailestavo, kad liberalai apsisprendė atsisakyti kultūros srityje žinomo ambasadoriaus prie UNESCO, buvusio kultūros ministro A. Gelūno posto Kultūros komitete.

„Lieka tik stebėtis, kodėl Liberalų sąjūdžio frakcijai Simono Gentvilo postas Aplinkos apsaugos komitete ir Kęstučio Glavecko postas Biudžeto ir finansų komitete pasirodė svarbesni. Kartu tikiuosi, kad Liberalų sąjūdžio frakcija dar kartą apmąstys esamą situaciją ir padarys kitą pasirinkimą“, – antradienį išplatintame pranešime cituojamas R. Karbauskis.

Seimo Liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas BNS teigė, kad kol kas jokio valdančiųjų kreipimosi nėra matęs. Anot jo, jeigu A. Gelūnui būtų išsaugotos komiteto pirmininko pavaduotojo pareigos, tada tą kreipimąsi galima svarstyti, jeigu liberalams vis dėlto reikia atsisakyti kito posto, tokiu atveju, anot E. Gentvilo, tai nėra tuščias pareiškimas.

„Tegu savo problemas jie sprendžia patys“, – sakė jis.

R. Karbauskio vadovaujamam Seimo Kultūros komitetui gresia paralyžius, nes konservatoriui Vytautui Juozapaičiui nutarus išeiti į Kaimo reikalų komitetą, Kultūros komitete lieka šeši nariai. Tuo metu Seimo statutas numato, kad komitete privalo dirbti ne mažiau kaip septyni parlamentarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

MIESTAS

ar galima suliginti karbauski su gelunu skiriasi kaip DANGUS IR ZEME GELUNAS KULTURINGAS ISSILAVINES IR GEDOS NEPADARES LIETUVAI O KARBAUSKIS ZEMO LYGIO

SUSIJUSIOS NAUJIENOS