„Valstiečiai“ vis dar pirmauja tarp skolininkų | Diena.lt

„VALSTIEČIAI“ VIS DAR PIRMAUJA TARP SKOLININKŲ

  • 3

Pernykščiuose rinkimuose dalyvavusių partijų finansiniai įsipareigojimai jau sumažėjo tris kartus, tačiau bendra skola vis dar gana įspūdinga - 482 tūkst. eurų, remdamasis Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis rašo „Lietuvos rytas“.

Nuo rinkimų likusios skolos vis dar persekioja 55 savarankiškus politinės kampanijos dalyvius. Iš karto po rinkimų tokių buvo gerokai daugiau - finansinius įsipareigojimus tuomet buvo nurodę 72 rinkimų kampanijos dalyviai, o jų skolos siekė net 1 mln. 333 tūkst. eurų. Didžiausia skola slėgė rinkimuose triumfavusios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos, vadovaujamos Ramūno Karbauskio, pečius. Tuomet ji siekė beveik milijoną eurų. Nors dalį šios kupros pavyko nusimesti, „valstiečiai“ vis dar pirmauja tarp skolininkų.

Dabar Valstiečių ir žaliųjų sąjungos skolos aptirpo iki 261 tūkst. eurų. Partijos vedlys trečiadienį žadėjo, kad rudenį jos visai neliks.

„Partija gaus likusią dotacijos dalį ir skolą padengs. Kitų pajamų šaltinių mes neturime“, -„Lietuvos rytui“ sakė R.Karbauskis.

Dienraštis primena, kad Seimo rinkimų vajus visoms juose dalyvavusioms partijoms atsiėjo per 7 mln. eurų. Daugiausia pinigų už galimybę grįžti į valdžią paklojo socialdemokratai. Kairieji rinkimams išleido beveik 1,5 mln. eurų, bet jų išlaidos rinkimams neviršijo pajamų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kažkas nesusiveda

Didžiausia partija gauna iš valstybės didžiules sumas ir sėdi skolose?!Kur reikia padėti tiek pinigų?Taigi realiai įvairūs panaudojimai, kuriuos matome ir api kuriuos žinome, tiek nekainuoja.Manau kad pinigai naudojami naujų partijos narių pirkimui.Kaip pas konservatberetnikus ir liberastdėžutininkus.Kol nepabaigsit tokios praktikos, tol bus blogai.Matote-gi kad nepasiteisina-garsus dar nereiškia kad nedurnas ir naudingas

...

PRIVALU atsisakyt tų 'rinkiminių' sąrašų!

Taigi

Manau, kad iš mokesčių mokėtojų pinigų partijų išlaikyti nereikėtų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS