A. Veryga nuo velnio lašų vaikus saugo plėšdamas iš žurnalų reklamas | Diena.lt

A. VERYGA NUO VELNIO LAŠŲ VAIKUS SAUGO PLĖŠDAMAS IŠ ŽURNALŲ REKLAMAS

  • 22

Vis dar netyla diskusijos dėl rengiamo alkoholio kontrolės įstatymo. Seimo blaivininkas valstietis Ramūnas Karbauskis grasina nutraukti koaliciją su partneriais. „Seime vyksta masinė psichozė ir raganų medžioklė, o visi lietuviai, kurie nepritaria alkoholio ribojimams, iškart paskelbiami priklausomais nuo alkoholio”, – piktinasi priešininkai.

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atvirai prisipažįsta – kadaise jis pats mėgo smagiai pavakaroti prie taurelės ir netgi rūkė. Tačiau dabar daugiau nei dešimt metų jis nevartoja alkoholio ir nuo jo visais įmanomais būdais stengiasi apsaugoti savo tris vaikus: „Išplėšau visas alkoholio reklamas iš namuose esančių žurnalų, kad vaikai galėtų skaityti žurnalus, nematydami reklamų, nes jų ten pilna.”

Pasipiktinimo naujuoju įstatymu neslepia ne tik verslininkai, bet ir ilgametis Seimo narys Algimantas Salamakinas. Jis neseniai buvo nufotografuotas geriantis alų darbo dieną, pietų pertraukos metu. „Kas man draudžia atsigerti alaus, kodėl mane kažkas turi fotografuoti? Noriu ir geriu. Mes juk ne Talibano valstybė”, – piktinosi parlamentaras.

Kadaise Seimo pirmininku buvęs Arūnas Valinskas prisimena pats uždraudęs Seime vartoti alkoholį. Televizijos laidų vedėjas sako, kad taip solidarizavosi su visa tauta, kuomet buvo uždrausta nuo 22 val. prekiauti alkoholiu. Tiesa, prieš daugiau nei metus Arūnas buvo pagautas už vairo neblaivus.

Išplėšau visas alkoholio reklamas iš namuose esančių žurnalų, kad vaikai galėtų skaityti žurnalus, nematydami reklamų, nes jų ten pilna.

LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta” linkėjimai skriejo tiesiai R. Karbauskiui nuo gatvėje sutiktų taurelės mėgėjų. „Dar nėra įstatymo, o jau dabar masiškai kuriasi taškai, kuriuose galima įsigyti alkoholio bet kuriuo paros metu ir niekas neprašo amžių įrodančio dokumento. Nieko tas įstatymas nepakeis”, – siųsdami linkėjimus sakė Lietuvos piliečiai.

Laidoje dalyvavęs buvęs alkoholikas Žanas Talandis prisipažino, kad nors ir negeria kone penkiolika metų, iki šiol jaučia nenumaldomą potraukį išgerti: „Kasdien su tuo kovoju, todėl esu už bet kokias pataisas, kurios sumažins alkoholio prieinamumą. Kas nutiks kokiam intelektualui jei neišgers vyno taurės bare? O gi nieko. Be to, atskleisiu paslaptį – nėra tokio dalyko kaip intelektualus gėrimas – visi mes baigiame šlapiais klynais pakampiuose”, – rėžė buvęs alkoholikas, šiuo metu gelbėjantis norinčius išbristi iš alkoholizmo liūno.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

n...

paprastas dalykas... reklama draudžia tai, kas nukreipta į mases... niekas nedraudžia skaityti žurnalų individualiai juos užsisakant specialiai... bet į bibliotekas teikti žurnalų su alkoholio reklama nederėtų... o šampaną ir gėrimus restoranuose naudojam individualiai, todėl tai nėra jokia reklama... reikia vyti iš darbo tuos ekspertus, kurie nesusivokia paprastuose dalykuose ir kiršina visuomenę...

Sigitas

jei jau taip parūpo žmonių sveikata ,tai turėtų ir visus saldžius gėralus -pepsi, kolas ir t.t. uždrausti -juk tai grynas nuodas

MiPi

Kadangi suaugęs žmogus elgiasi neadekvačiai, turėčiau priminti, kad CCCP alkoholio ir ne tik alkoholio, apskritai jokios reklamos nebuvo 50 metų, bet alkoholikų buvo kelis kart daugiau nei vakaruose kur reklama buvo. Bet tiesos ir logikos geriau čia neieškoti, kaip sako V.Landzbergis "viskas čia prasmirdę "Šūdu"",
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS