Viceministras: Lietuva siūlo paramą Marokui po šalį sukrėtusio žemės drebėjimo | Diena.lt

VICEMINISTRAS: LIETUVA SIŪLO PARAMĄ MAROKUI PO ŠALĮ SUKRĖTUSIO ŽEMĖS DREBĖJIMO

Lietuva yra pasirengusi suteikti pagalbą pražūtingą žemės drebėjimą išgyvenusiam Marokui, sako vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.

„Lietuva siūlo, sakykime, savo paramą (...), neturiu tik informacijos, ar pats Marokas tos paramos pageidauja, nes šiai dienai tą paramą, kurie jie gauna, tai – dvišaliais pagrindais“, – BNS kalbėjo  A. Abramavičius.

„Mūsų Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pasirengęs irgi siųsti kažkur 25 pareigūnus, mes tokią parengtį turime“, – sakė viceministras.

Remiantis vėlų sekmadienio vakarą atnaujintais oficialiais duomenimis, per stipriausią šalies istorijoje žemės drebėjimą Maroke žuvo mažiausiai 2,1 tūkst. žmonių ir daugiau kaip 2,4 tūkst. buvo sužeisti, daugelis iš jų – sunkiai.

Penktadienį įvykęs 6,8 balo žemės drebėjimas smogė už 72 kilometrų į pietvakarius nuo turistų pamėgto Marakešo ir nušlavė ištisus kaimus.

Sekmadienį 4,5 balo stiprumo pakartotinis požeminis smūgis sukrėtė jau ir taip traumuotus to paties regiono gyventojus.

Pagalbą šiaurės Afrikos šaliai jau yra suteikusi Ispanija, kuri išsiuntė oro pajėgų lėktuvą su miesto paieškos ir gelbėjimo komanda, kurią sudaro 56 kariai ir keturi šunys bei Prancūzija, Jungtinė Karalystė ir kitos šalys.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija šeštadienį nurodė, jog šalies ambasada Paryžiuje seka situaciją ir teigė, kad informacijos apie nukentėjusius Lietuvos piliečius nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nuomonė

Savo žmonėms atimkim viską,apkraukim dar papildomais mokesčiais, šelpkim visą pasaulį,nes labai jau" turtingai" gyvenam. Tuo tarpu, Lietuvos žmonės galės eiti prašyti" labdaringos" sriubos lėkštės. Pirmoji ponia parodys gerumą,įpils sriubos už žmonių paaukotus pinigus.

Anonimas

Tam reikalui siūlau seimo parazitams pasiskolinti nemažiau milijardo...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS