Vilniuje vyksta opozicijos rengiamas Laisvosios Rusijos forumas | Diena.lt

VILNIUJE VYKSTA OPOZICIJOS RENGIAMAS LAISVOSIOS RUSIJOS FORUMAS

  • 7

Penktadienį Vilniuje prasidėjo dvi dienas truksiantis Laisvosios Rusijos forumas, jį rengia šalies opozicija.

Kaip teigiama organizatorių pranešime, atidarydamas šeštąjį forumą vienas Rusijos opozicijos lyderių Garis Kasparovas teigė, kad svarbiausia šio renginio ypatybė – tai, jog tai nėra iš viršaus „nuleistas“ renginys, kad jį organizuoja žmonės, kuriuos iš tiesų jaudina tai, kas vyksta Rusijoje.

„Svarstymai, kurie čia vyksta, tiesiogiai daro įtaką Rusijoje“, – tvirtino jis.

Pirmoji forumo diena skirta diskusijai apie tarptautinių teisinių įrankių naudojimą, apie dabartinę politinę situaciją Rusijoje, hibridines Kremliaus agresijos technologijas, naudojamas Europoje, Rusijos ir Ukrainos santykius.

Tarp forumo pranešėjų yra buvęs Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius, Ukrainos žurnalistas Arkadijus Babčenka, ekonomistas Andrejus Ilarionovas, žurnalistas Jevgenijus Kiseliovas, buvęs Rusijos vicepremjeras Alfredas Kochas, nužudyto Rusijos žvalgybos pareigūno Aleksandro Litvinenkos našlė Marina Litvinenko, publicistas Andrejus Piontkovskis, buvęs Rusijos Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas, žurnalistas Artiomas Trojickis, kt.

Laisvosios Rusijos forumas Vilniuje rengiamas nuo 2016-ųjų du kartus per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Carnex

"NATO Rusijos Okupacijos Forumas". Tik kad rusai nedebilai.

arvys

Yra dar ir rusyne protaujanciu zmoniu, dar ne visi paversti besmegeniais zombiais. Reikia tikėtis,kad ta tauta atsibus kada nors gyvenime ir nesileis simtmecius dulkinama

ano

taip sionvirusas sklinda po pasauli.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS