VMI akiratyje – aukštų politikų finansai | Diena.lt

VMI AKIRATYJE – AUKŠTŲ POLITIKŲ FINANSAI

  • 0

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) ėmė domėtis kelių aukštas pareigas einančių valdančiosios daugumos politikų turto ir pajamų deklaracijomis.

Pasak „Lietuvos ryto“, į VMI tinklus pateko valdančiajai partijai „Tvarka ir teisingumas“ priklausantys Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis ir Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. Dienraščio šaltinių žiniomis, mokesčių prievaizdai kitą savaitę planuoja pradėti mokestinį tyrimą ir dėl Darbo partijos garbės pirmininko Viktoro Uspaskicho.

VMI komunikacijos vadovas Darius Buta pirmadienį patvirtino, kad šiuo metu atliekami mokestiniai tyrimai dviejų Seimo narių atžvilgiu. Tačiau inspekcijos atstovas teigė dėl asmens duomenų apsaugos negalįs atskleisti šių politikų pavardžių, bet patvirtino, kad artimiausiu metu, gal jau kitą savaitę, Vilniaus mokesčių inspekcija pradės mokestinį tyrimą ir dėl vieno Europos Parlamento nario.

R.Žemaitaitis dienraščiui tvirtino, esą nevyksta jokio tyrimo, tačiau pripažino, kad turto ir pajamų deklaraciją jam teko papildyti: „Prieš vienus rinkimus buvo deklaruota viena, vėliau, kai eini į kitus, deklaruoji jau kita. Tai Seimas davė išrašą apie darbo užmokestį, ir tiek.“

K.Komskis patvirtino, kad VMI domisi jo pajamomis ir visais per pastaruosius penkerius metus atliktais sandoriais: „Taip, vyksta patikrinimas. Kiek suprantu, nieko ten ypatingo – tiesiog inspektoriai paprašė pagrįsti dokumentais visus veiksmus, kuriuos deklaravau.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS