Vokietijoje Baltijos šalių prezidentai atsiims Vestfalijos taikos premiją | Diena.lt

VOKIETIJOJE BALTIJOS ŠALIŲ PREZIDENTAI ATSIIMS VESTFALIJOS TAIKOS PREMIJĄ

  • 9

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė su Latvijos ir Estijos vadovais šeštadienį Vokietijos mieste Miunsteryje atsiims Vestfalijos taikos premiją, skirtą Baltijos šalims.

Per ceremoniją valstybės atkūrimo šimtmetį mininčias Baltijos šalis sveikins Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris).

Anot prezidentės spaudos tarnybos, Vestfalijos premija Baltijos šalims skirta už išskirtinį demokratinio vystymosi pavyzdį ir indėlį į Europos taiką.

Vestfalijos taikos premija teikiama kas dvejus metus už ypatingus nuopelnus stiprinant Europos ir tarptautinę taiką. Tarp premijos laureatų – buvęs Čekijos prezidentas Vaclavas Havelas, buvęs Jungtinių Tautų generalinis sekretorius ir Nobelio taikos premijos laureatas Kofi Annanas (Kofis Ananas), Jordanijos karalius Abdullah II (Abdula II), buvę Vokietijos kancleriai Helmutas Kohlis (Helmutas Kolis) ir Helmutas Schmidtas (Helmutas Šmitas).

Ši premija kaskart skiriama ir jaunimo organizacijai. Šių metų laureatai – jaunieji skautai.

Premijos steigėja yra Vestfalijos ir Lipės regionų verslo asociacija, vienijanti per 60 tarptautinių kompanijų.

Vestfalijos premija įsteigta 1998-aisiais, minint Vestfalijos taikos 350-ąsias metines. Šia sutartimi buvo užbaigti religiniai karai Europoje, padėti pamatai šiuolaikinei tarptautinei politikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

viskas

tik del veidmainisko ivaizdzio kad briuselis greiciau pazabotu visas likusias privilegijas....

R.

Ar tu sutinki, ciūciuk, ar nesutinki - nuo tavęs niekas nepriklauso. Esi mažytis varžtelis Kremliaus propagandos mechanizme.

Zita

Juk aiškiai pasakyta, kad Vestfalijos taikos premija skirta BALTIJOS ŠALIMS už išskirtinį demokratijos vystymą ir indėlį į Europos taiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS