VRK: nepakanka duomenų, kad S. Skvernelis naudojosi tarnybine padėtimi | Diena.lt

VRK: NEPAKANKA DUOMENŲ, KAD S. SKVERNELIS NAUDOJOSI TARNYBINE PADĖTIMI

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nusprendė, jog nėra pakankamai duomenų konstatuoti, kad darbinio vizito į Rusnę metu apie kandidatavimą prezidento rinkimuose paskelbęs premjeras Saulius Skvernelis naudojosi tarnybine padėtimi.

„VRK, atsižvelgdama į surinktą medžiagą ir faktines aplinkybes, neturi pakankamai duomenų konstatuoti, kad S. Skvernelis būtų pažeidęs politinės reklamos skleidimo reikalavimus ar pasinaudojęs tarnybine padėtimi, vykdydamas rinkimų agitaciją“, – nusprendė komisija.

Už tokį parengtą atsakymo į skundą projektą ketvirtadienį balsavo visi posėdyje dalyvavę VRK nariai, išskyrus konservatorių Vilių Semešką.

„Faktas, kad jis pasinaudojo tarnybine padėtimi, mano manymu, yra akivaizdus, mes kitais atvejais tai pripažįstame. Jei buvo kalbama einant pareigas apie kandidatavimą ir tai skelbiama mokesčių mokėtojų išlaikomoje svetainėje, dirbo tam žmonės konkretūs, mes turėtumėm vertinti visus šituos dalykus“, – sakė V. Semeška.

Kiti VRK nariai šiuo klausimu nepasisakė, tik dalyvavo balsavime.

VRK nagrinėjo piliečio skundą dėl S. Skvernelio, jame, be kita ko, klausta, ar Vyriausybės darbuotojų jų darbo metu parengta ir išplatinta informacija žiniasklaidai apie premjero sprendimą kandidatuoti prezidento rinkimuose nėra galimas piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, naudojant valstybės lėšas asmeninei naudai gauti.

S. Skvernelis VRK atsakė, kad išvykimas į Rusnę buvo įprastinis vizitas į regioną, jis buvo filmuojamas, fotografuojamas ir viešinamas kaip ir visi kiti.

Klausiamas, ar jam buvo žinoma, kad žurnalistai buvo informuoti apie jo sprendimą paskelbti dėl kandidatavimo vizito Rusnėje metu, S. Skvernelis atsakė, kad apie jo darbinį vizitą buvo išplatintas įprastinis pranešimas žiniasklaidai.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis sausį vizito Rusnėje metu susitikime su gyventojais paskelbė, kad dalyvaus gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

Skvernelio kandidatavimas ANTIKONSTITUCINIS, ir tuo pačiu - pati rinkiminė kompanija antikonstitucinė; teks pratęst Dalytės prezidentavimą.

Nu tai

juk viskas kaip tur būt: kol valdžioj sėdi, tai ir nepakanka duomenų, jei kada nebesėdės, tada ir išplauks tie duomenys į paviršių. Lygiai kaip ir konservai: kol tupėjo ant aukščiausios laktos, šiko visiems ant galvų nebaudžiami, dabar kiti į viršų užsiropštė, tai anų griekus kapsto, kad patys galėtų šikt nebaudžiami. Visada taip buvo, visada taip bus...

Gudrutis mūsų premjeras

Jo. Jis ir dabar nesinaudoja tarnybine padėtimi. Tai garbės nedaro lyginant su kitais kandidatais į prezidentus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS