VRK pasiekė K. Pūko atsistatydinimo prašymas | Diena.lt

VRK PASIEKĖ K. PŪKO ATSISTATYDINIMO PRAŠYMAS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino gavusi seksualiniu priekabiavimu apkaltinto parlamentaro Kęstučio Pūko atsistatydinimo prašymą, dėl jo bus sprendžiama posėdyje sausio 22 dieną.

Kaip BNS sakė VRK Rinkimų organizavimo skyriaus vedėja Reda Daniškevičiūtė, K. Pūkas nenurodė datos, nuo kada prašo nutraukti jo įgaliojimus, tad ją nustatys komisija.

K. Pūkas paskelbė atsistatydinantis Seimui penktadienį pradėjus svarstyti jo apkaltą. Politikas šį žingsnį žengė prieš pat planuotą balsavimą dėl jo mandato panaikinimo.

Seimas priėmė jo atsistatydinimo prašymą ir nutraukė apkaltos procesą, bet galutinį sprendimą dėl nutrūkusių įgaliojimų turi priimti VRK.

Atsistatydindamas pats K. Pūkas išsaugojo galimybę kandidatuoti kituose rinkimuose. Konstitucija šiuo metu per apkaltą pašalintiems asmenims draudžia kandidatuoti į Seimą ir prezidentus.

Pats K. Pūkas sakė atsistatydinantis, nes neužtikrinama jo teisė į gynybą. Seimas nusprendė jo mandato panaikinimo klausimą svarstyti be advokatės Aušros Ručienės, išvykusios į užsienį.

Parlamentas konstatavo, kad advokatė A. Ručienė apie Seimo posėdį žinojo iš anksto, tad jos išvyka į Argentiną nelaikytina svarbia priežastimi atidėti svarstymą.

Konstitucinis Teismas K. Pūką pripažino sulaužius priesaiką ir pažeidus Konstituciją. Įtariama, kad Seimo narys seksualiai priekabiavo prie jo padėjėjomis norėjusių įsidarbinti ar šias pareigas ėjusių merginų. Parlamentaro mandatas būtų buvęs panaikintas, jei už tai būtų balsavę 85 Seimo nariai.

Prokuratūra K. Pūkui yra pateikusi įtarimus dėl seksualinio priekabiavimo ir netinkamo ginklo laikymo. Dėl seksualinio priekabiavimo nukentėjusiaisiais pripažinti keturi asmenys.

K. Pūkas į parlamentą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą. Seime jį pakeis buvusi parlamentarė Ona Valiukevičiūtė. Parlamente ji dirbo tris kadencijas nuo 2004 iki 2016 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Jau vien toks prašymas (siekiant asmeninės naudos) yra Konstitucinės priesaikos SULAUŽYMAS.

Pavarotti

SEIME SĖDI DAUNAI. PRADĖTĄ PROCEDŪRĄ REIKIA PABAIGTI. TURĖJO BŪTI IŠMESTAS KAIP ŠIKNA IŠ MĖSOS. IŠSIPISINĖJO SU "KAUNO GRAŽUOLE" ADVOKATE KAIP TIK GALĖJO. NEGERBIU.

Kaunietis

Ot pasisekė Kaunui-grįš į Tarybą...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS