VRK: „Rinkėjo puslapis“ atvers naujas galimybes bendrauti rinkėjams ir kandidatams | Diena.lt

VRK: „RINKĖJO PUSLAPIS“ ATVERS NAUJAS GALIMYBES BENDRAUTI RINKĖJAMS IR KANDIDATAMS

  • 0

Šią vasarą pradėsiantis veikti internetinis „Rinkėjo puslapis“ atvers naujas galimybes rinkėjų ir valdžios atstovų, kandidatų bendravimui, teigia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

„Prisijungęs prie svetainės, rinkėjas matys tik jam vienam skirtą asmeninę informaciją, galės iš arčiau susipažinti su politikais. Tai naujas žingsnis glaudesniam politikų ir rinkėjų bendravimui, padėsiantis patogiau pateikti rinkimų informaciją bei ją analizuoti“, - sako VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Projektas „Rinkėjo puslapis“ inicijuotas siekiant geriau aptarnauti rinkėjus ir skatinti jų aktyvumą rinkimuose.

Politikai „Rinkėjo puslapyje“ galės kurti savo profilius, apklausas ir tokiu būdu priartėti prie rinkėjų. Pastarieji galės sekti, kaip kandidatai vykdo savo pažadus, o prisijungę asmeniškai per el. valdžios vartus, matyti informaciją, susijusią su rinkimais, balsavimu, dalyvauti apklausose, išreikšti savo nuomonę, paremdami pilietines ar referendumo iniciatyvas ir tokiu būdu labiau įsitraukti į politiką.

Rinkėjai taip pat turės galimybę susipažinti su apylinkių ribų žemėlapiais ir teikti pasiūlymus savivaldybei dėl netikslumų arba patobulinimo nustatant apylinkių ribas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS