VTEK rinks informaciją apie G. Nausėdos patarėjos auką prezidento rinkimų kampanijai | Diena.lt

VTEK RINKS INFORMACIJĄ APIE G. NAUSĖDOS PATARĖJOS AUKĄ PREZIDENTO RINKIMŲ KAMPANIJAI

Grupei konservatorių pasikreipus į institucijas dėl perrinkimo siekiančio Gitano Nausėdos patarėjos Gerdos Gintautės aukos prezidento rinkimų kampanijai, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutarė surinkti informacijos apie šios situacijos aplinkybes.

„Šiandien priėmėme paprastą protokolinį sprendimą – kaip ir visais atvejais, nusprendėme surinkti faktinius duomenis, siekiant įvertinti pranešime nurodytų teiginių pagrįstumą“, – trečiadienį Eltai teigė VTEK pirmininkas Gediminas Sakalauskas.

Anot jo, surinkus informacija bus sprendžiama, ar komisija pradės tyrimą.

VTEK svarstė klausimą dėl šiuo metu motinystės atostogose esančios G. Gintautės po to, kai sulaukė grupės konservatorių kreipimosi.

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie prezidento patarėjos auką antrosios kadencijos poste siekiančio G. Nausėdos rinkiminei kampanijai, keletas Seimo narių kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) bei Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). Politikai prašo įvertinti, ar G. Nausėdos veiksmai neprieštarauja Rinkimų kodekso nuostatoms ir ar toks kampanijos finansavimas neturi korupcinio nusikaltimo požymių.

G. Nausėda sulaukė dosnios, daugiau kaip 16 tūkst. eurų aukos rinkimų kampanijai iš savo patarėjos G. Gintautės, skelbė portalas delfi.lt. Pastebima, jog šiuo metu motinystės atostogose esanti G. Gintautė į dabartinio šalies vadovo rinkiminę sąskaitą sausio mėnesį pervedė 4 tūkst. eurų, kovą – 113 eurų, o gegužės pradžioje – 12 tūkst. eurų.

Pats G. Nausėda pirmojo rinkimų turo naktį žurnalistams teigė, kad yra nusivylęs tokiu politinių oponentų elgesiu.

„Aš labai nusivylęs – ir pasakysiu, kodėl. Galima skųsti, galima tai daryti kiekvieną dieną, jeigu nematai kitų būdų kovoti, esi desperacijoje. Bet kad užsipulti nėščią moterį, kuri šiuo metu laukiasi – neva ji čia sau kažkaip ketina išsipurenti dirvą. Ir paskui tie patys žmonės šneka apie moterų teises. Šlykštu“, – savo rinkimų štabe susirinkusiems žiniasklaidos atstovams sakė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Įjunkite logiką

Ir prasidėjo "šūdo" pylimas...šlykštu skaityti ką tie "konservai" dar sugalvos...

Gabrielė

...dėl šio str., tai matomai klaidelė, db dažnai įsivelia dirbt. intelekto ar kaip programėlės, kur skaičių per daug ar trūksta. Gal , va, e.verslas? Ir į kt kompų tekstus pakliūva, Lietuvos piliečiai kaipo žino. Tenka daugiau plušėti, o galėtų tas dirbt. intelektas ir padėti...Vis viskas atvirkščiai ir gaunasi. O tai ką norėjo išsipurenti tokiu gražiu vardu (Gerda ) patarėja? Mieli komentatoriai, atliepkite.

Siaulietis

Aišku, jog jos auka buvo 113 eur, likusieji buvo ne jos. Klausimas kieno?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS