Vyks tradicinis politikų ir ekspertų „Sniego susitikimas“ | Diena.lt

VYKS TRADICINIS POLITIKŲ IR EKSPERTŲ „SNIEGO SUSITIKIMAS“

  • 0

Lietuvoje ketvirtadienį rengiamas kasmetinis šalies ir užsienio saugumo politikos ekspertų „Sniego susitikimas“, jo metu bus aptariami pagrindiniai transatlantinei bendruomenei kylantys iššūkiai ir atsakas į juos.

Dviejų dienų trukmės susitikime turėtų dalyvauti Latvijos, Estijos ir Vatikano užsienio reikalų ministrai Edgaras Rinkevičius, Svenas Mikseris ir Paulas Richardas Gallagheris (Ričardas Galageris), taip pat Švedijos ir Estijos gynybos ministrai Peteris Hultqvistas (Peteris Hultkvistas) ir Juris Luikas

Vienuoliktame „Sniego susitikime“ iš viso tikimasi daugiau nei šimto aukšto rango diplomatų, patarėjų, parlamentarų, analitinių ir tyrimo centrų tarptautinės ir saugumo politikos ekspertų iš maždaug 15 šalių, NATO ir Europos Sąjungos (ES) institucijų.

Susitikime bus diskutuojama, kaip toliau stiprinti transatlantinį ryšį ir įveikti iššūkius saugumui, su kuriais šiuo metu susiduria euroatlantinė bendrija. Renginio dalyviai taip pat aptars pasirengimą šių metų liepą Briuselyje vyksiančiam NATO valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimui bei galimus sprendimus.

Atskira sesija bus skirta glaudesnio ES bendradarbiavimo gynybos srityje iniciatyvoms aptarti.

Trakų rajone, Paunguriuose vyksiantį susitikimą organizuoja Užsienio reikalų ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS