Vyriausioji tarnybinės etikos komisija plečia tyrimą dėl K. Navicko | Diena.lt

VYRIAUSIOJI TARNYBINĖS ETIKOS KOMISIJA PLEČIA TYRIMĄ DĖL K. NAVICKO

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nutarė išplėsti tyrimą dėl aplinkos ministro Kęstučio Navicko galimo į interesų konflikto, kai jo sudaryta komisija nusprendė skirti paramą buvusiai ministro darbovietei.

VTEK antradienį taip pat nutarė papildomai pasidomėti „Kauno dienos“ publikacijoje paskelbta informacija, kad ministras pavasarį dalyvavo savo buvusios darbovietės „Baltijos aplinkos forumas“ (BAF) Šilutėje organizuotame renginyje.

Be to, etikos sargai nusprendė tirti BAF direktoriaus Žymanto Morkvėno elgesį. Komisija aiškinsis, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas pradėtas dėl skundo, kuriame teigiama, jog Ž.Morkvėnas nėra pateikęs privačių interesų deklaracijos, tačiau pagal einamas pareigas tokią prievolę galbūt turi.

„Kauno diena“ rašė, kad ministro sudaryta komisija rekomendavo skirti per 3 mln. eurų paramą „Baltijos aplinkos forumui“, pats ministras įsakymo dėl paramos nepasirašė – tai, kaip teigiama publikacijoje, padarė jį atostogų metu pavadavęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. K.Navickas nuo praėjusiųjų metų, dienraščio teigimu, yra ir BAF dalininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kaunietis

Kada aplinkos ministras atkreips dėmesį į Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Pociaus veiksmus vadovaujant departamentui? Suteikiamos aukštos kategorijos, tampa vyriausiais specialistais, priskiriamos naujos tarnybinės a/m tiems, kurie yra lojalūs direktoriui, nesvarbu, kad jie dirba be metų savaitė.

Mafija

Nu ka pateisina savo “profesionaluma” tik gaila kad ne tevynes labui.. o savo kisenei :(

Marte

Sako atlieku versle mafija.. o čia tai pinigu plovykla! Cia ne vtek o baudziamasis kodeksas turi pasijungt! Cia ne tik ministras, cia reik visa sistema ziuret dar iki ministro. Kur tie gudai, ka ta aplinkos apsaugos agentura prisidejo! Cia vandenu mafija prisidenge pauksciukais ir vabaliukais! Cia aplinkosaugos siurbeles!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS