Vyriausybė iš interneto ištrynė visus viešų posėdžių įrašus | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ IŠ INTERNETO IŠTRYNĖ VISUS VIEŠŲ POSĖDŽIŲ ĮRAŠUS

Vyriausybė iš savo oficialių paskyrų „Youtube“ ir „Facebook“ pašalino viešų posėdžių įrašų archyvą, skelbia naujienų portalas 15min.lt.

Portalas nurodo, kad įrašai ištrinti spalio 17-ąją.

„Visuomenė gali stebėti tiesioginę Vyriausybės posėdžio vaizdo transliaciją. Peržiūrėti jos išsaugoto vaizdo įrašo nebegalima“, – rašoma Vyriausybės kanceliarijos atsakyme 15min.lt.

Vyriausybės pasitarime spalio 3 dieną svarstytas klausimas dėl Registrų centro duomenų teikimo žurnalistams. Atidėjus sprendimą, žurnalistai pareikalavo pateikti pasitarimo garso įrašą, bet Vyriausybėje jis buvo sunaikintas.

Vyriausybė aiškina, kad Vyriausybės reglamentas nenumato vaizdo įrašų saugojimo, bet ir neįpareigoja įrašų ištrinti.

„Atsižvelgiant į tai, Vyriausybės posėdžių vaizdo įrašai buvo paliekami minėtoje „Facebook“ paskyroje. Tačiau siekiant, kad nebūtų tolesnio dviprasmiško reglamento interpretavimo, o ši nuostata būtų tiesiogiai įgyvendinama – saugome Vyriausybės posėdžių garso, o ne vaizdo įrašus“, – teigia kanceliarija.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Siaurapročiams

taip nesupratote teksto? Pirmiausia ,, aiškina,, seimo KANCELIARIJA , antra ji turi savo reglamentą , jis NENUMATO ĮRAŠŲ SAUGOJIMO . Padėkokite seimo OPOZICIJAI, kuri rėkė dėl ,, ištrinto įrašo,, nors kaip supratau jie neteisūs? Pasidomėkite kas ir kada patvirtino tokį kanceliarijos reglamentą ? Eilinis OPOZICIJOS bandymas kiršinti ? ,Manau žmonės jau suvokia kaip ,, dirba,, opoziciniai...)

AS

Nejaugi nebelike neparsidaveliu ,kad rinktu tokius i Prezidentus ir ,kad leistu Lietuva paversti karbauskininku agrofirma?

AS manau

Kiek tu troliu parsidaveliu Lietuvoj.Nemylit tik jus ,nes sovietmeciu galejot jus ar jusu tevai vogti,nesti is fabriku,kolukiu kur tik priejote.O dabar jum nedirbusiem tik vogimu gyvenusiemblogai ir pensijos blogos ir Landsbergiu seima bloga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS