Vyriausybė nori įvesti kadencijas visų biudžetinių įstaigų vadovams | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ NORI ĮVESTI KADENCIJAS VISŲ BIUDŽETINIŲ ĮSTAIGŲ VADOVAMS

  • 4

Vyriausybė trečiadienį pritarė pataisoms, kurios numato kadencijas visų biudžetinių įstaigų vadovams, tačiau siūlo neribotų kadencijų skaičiaus.

Pagal pataisas, kurias toliau svarstys Seimas, įstaigų direktoriai į darbą būtų priimami ketverių metų kadencijai konkurso būdu. Antrą kadenciją tas pats vadovas galėtų dirbti be konkurso, jeigu jo veikla kasmet būtų vertinama tik gerai arba labai gerai.

Jeigu dvejus metus iš eilės vadovas būtų įvertintas nepatenkinamai, jis būtų atleidžiamas. Trečiai kadencijai norintis pretenduoti gerai dirbęs vadovas vėl turėtų dalyvauti konkurse. Rengiant šias pataisas neatsižvelgta į Specialiųjų tyrimų tarnybos pastabą, kad trečiai kadencijai nebūtų leidžiama pretenduoti tiems patiems asmenims, o reikėtų padaryti ketverių metų pertrauką.  

Prezidentė Dalia Grybauskaitė liepą pareiškė, kad tokiomis pataisomis būtų sudarytos sąlygos biudžetinėse įstaigose įtvirtinti „amžinus vadovus“. Šalies vadovė teigė, kad „būtų labai negražu“, jeigu kadenciją baigianti Vyriausybė taip stengtųsi išsaugoti savo kadrus biudžetinių įstaigų vadovų postuose.

Šiuo metu kai kuriems biudžetinių įstaigų vadovams kadencijos jau yra įvestos. Daliai jų kadencijų skaičius ribojamas. Pavyzdžiui, terminuotai priimami Vyriausybės įstaigų ir įstaigų prie ministerijų vadovai, didesnių gydymo įstaigų vadovai, teatrų ir koncertinių įstaigų, nacionalinių ir respublikinių muziejų, bibliotekų vadovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ar tikrai taip bus

svarbiausia, kad pretenduotojas butu priimtas ne pagal partini principa ar draugyste- bet tikrai laimejus konkursa.Iki sio laiko tai laima partijeliu statytiniai.Mokyklose direktoriai yra nepajudinami.Taigi ypac direktorienes vadovauja pagal principus -atnesi ziniu, isgersi kavos -vadinasi gerai dirbi.Savo seimos nariai irgi gerai dirba.Taip tvarkosi rajonuose,nes niekas nekontroliuoja.

Javol

ne daugiau vienos kadencijos,jokiu pratesimu.Jei padoriai,pareigingai,pilietiskai atlikai pareigas, galesi kilti karjeroje,dalyvauti aukstesniu pareigu(vienai kadencijai) konkurse. P.S Manau,tai liecia ir krepsinio rinktines trenerius.

Ne

"kadensijas"o rotacijas.Nenorės važiuotį kitą Lietuvos kraštą vadovaut-von iš pareigų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS