A. Zuoko partija nusprendė susigrąžinti Liberalų sąjungos pavadinimą | Diena.lt

A. ZUOKO PARTIJA NUSPRENDĖ SUSIGRĄŽINTI LIBERALŲ SĄJUNGOS PAVADINIMĄ

  • 9

Buvusio sostinės mero Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) rengiasi keisti pavadinimą – šeštadienį Vilniuje posėdžiavusi partijos taryba pritarė, kad ši politinė organizacija vadintųsi Lietuvos liberalų sąjunga.

Partijos pirmininko pavaduotojas Žilvinas Šilgalis BNS sakė, kad partijos pavadinimo keitimas dar bus svarstomas suvažiavime. Anot Ž. Šilgalio, partija yra užpatentavusi norimą pavadinimą.

„Perregistravimas Teisingumo ministerijoje gal ir turės kažkoks būti, kadangi visgi pavadinimas kitas, bet mes šitą pavadinimą esame užpatentavę ir dėl to jokių teisinių kliūčių mums nėra ir nebus“, – teigė Ž. Šilgalis.

Žodžio „laisvės“ pakeitimą į „liberalų“ partija vadina istorinio pavadinimo susigrąžinimu.

Šis pakeitimas pradėtas svarstyti pernai, tačiau dėl tuomet vykusių rinkimų į Seimą klausimas atidėtas. Siūlymą dėl partijos pavadinio susigrąžinimo tada inicijavo Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) Vilniaus miesto skyrius ir jo pirmininkas Ž.Šilgalis bei ilgametis partijos narys, buvęs pirmininkas Gintautas Babravičius.

Laisvės sąjungai pakeitus pavadinimą, jis taps labai panašus į kitos liberalios partijos pavadinimą – Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio. Pastaroji yra parlamentinė partija ir Seime turi 13 atstovų, tuo metu A. Zuoko vadovaujama partija parlamente atstovų neturi.

Lietuvos liberalų sąjunga įsteigta 1990 metų lapkričio 25 dieną. 2003 metų gegužę susijungus Lietuvos liberalų sąjungai, Lietuvos centro sąjungai ir Moderniųjų krikščionių demokratų partijai įkurta Lietuvos liberalų ir centro sąjunga (LiCS). Dėl nesutarimų su A. Zuoku iš šios partijos atskilo dalis narių ir 2006 metų vasarį įkūrė Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį, vėliau LiCS paliko ir pats A. Zuokas, jis įsteigė naują politinę organizaciją – Sąjungą „Taip“. 2014 metų liepą LiCS susijungė su šia sąjunga ir pasivadino Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Teistų už zuokulizmą partija.

Kęstas

Ką daryti atsinaujinusiems Lietuvos liberalams? Kaip apsaugoti nuo tolesnių grėsmių laisvosios rinkos reputaciją? Girdėjote, Lietuvoje jau leidžiama važinėti su bepiločiais automobiliais. Ir taksi kompanija Uber jau seniai laisvai veikia Lietuvoje. Mūsų valdžia neskiria naujovių kūrimui pinigų, bet stengiasi įsileisti į Lietuvą bet kokias naujoves, kokios tik atsiranda pasaulyje.

Kęstas

Tam kuriamos improvizuotos ir skubios įstatymų schemos, tikintis, kad tokia veikla pritrauks kokias nors kompanijas ir bus galima pasigirti per rinkimus naujai sukurtomis darbo vietomis Lietuvoje. Yra vienas svarbus kliuvinys naujovėms, kurį pašalinus, šiuolaikinė ekonomika tikrai ženkliai pasistūmėtų pirmyn. Niekas nežino, ką daryti su žmonėmis, kuriuos iš darbo vietų išstumia globalizacija ir robotizacija. Ta ekonomika, kuri pirmoji pašalins šią kliūtį, sulauks didžiulio šiuolaikinių verslų dėmesio, nes sukurs stabilią aplinką vystymuisi. Lengviausias būdas - padaryti visus gyventojus verslo savininkais, gaunančiais iš šio verslo dividendus be galimybės parduoti šią teisę gauti dividendus (plačiau apie tai - čia). Energingiausi iš mūsų ir toliau galėtų kaupti didžiausius turtus, suteikdami visai ekonomikai dinamizmo. Bet kiekvienas gyventojas galėtų gauti pakankamai pajamų iš bendro turto, kad nepaisyti globalizacijos ir robotizacijos sukeltos bedarbystės pasekmių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS