A.Butkevičius dėkojo Čikagos lietuviams už lietuvybės puoselėjimą | Diena.lt

A.BUTKEVIČIUS DĖKOJO ČIKAGOS LIETUVIAMS UŽ LIETUVYBĖS PUOSELĖJIMĄ

Jungtinėse Valstijose (JAV), Čikagoje sekmadienį viešėdamas Premjeras Algirdas Butkevičius išreiškė padėką lietuvių bendruomenei už lietuvių tradicijų ir kultūros puoselėjimą.

„Noriu pažymėti, kad Lietuvai diasporos indėlis visada buvo labai svarbus, ypač sudėtingais mūsų valstybei periodais. Lietuviai Amerikoje visada išsiskyrė stipriomis ir pajėgiomis organizacijomis. Mes Lietuvoje stebėjome ir nepaprastai džiaugėmės, kaip gražiai jūs paminėjote Baltijos kelio 25-ąsias metines. Mūsų tautos vienybėje yra Lietuvos valstybės stiprybė“, – sekmadienį Čikagoje susitikęs su vietos lietuvių bendruomene kalbėjo Lietuvos Vyriausybės vadovas.

Jis taip pat pabrėžė suprantantis, kaip sunku būnant toli nuo Lietuvos puoselėti jos kultūrą.

„Tačiau mes nuolat skatiname ir esame pasirengę toliau remti lietuviškų mokyklų ir kultūros centrų steigimą užsienyje“, – teigė ministras Pirmininkas.

Sekmadienį Čikagoje taip pat buvo paminėtas Lietuvos generalinio konsulato 90-osios įkūrimo metinės. A.Butkevičius pažymėjo, kad konsulatas Čikagoje veikia beveik nuo pačių Lietuvos valstybingumo ištakų, gyvavo ir per visą sovietų okupaciją. Pasak premjero, čia visuomet buvo lietuvybės lopšys.

„Esame dėkingi už puoselėjamus glaudžius santykius tarp JAV ir Lietuvos diplomatinėje, politinėje, kultūrinėje ir ekonominėje srityse (...). Generalinis konsulatas Čikagoje – tai 90 nepertraukiamo Lietuvos diplomatinio atstovavimo metų, mūsų laisvės ir stiprybės simbolis“ , – sakė premjeras.

Sekmadienį A.Butkevičius baigia savaitę trukusį vizitą JAV - pirmadienį premjero delegacija grįžta į Vilnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KLAUSIMAS

TAI,GAL PEDOFILE BROLIO ZMOGZUTE PAEVESI I LIETUVA I PROKURATURA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS