A. Adamkienė atsidūrė Santariškių klinikose | Diena.lt

A. ADAMKIENĖ ATSIDŪRĖ SANTARIŠKIŲ KLINIKOSE

  • 12

Sekmadienį suprastėjo pirmosios ponios Almos Adamkienės sveikata, 15min.lt patvirtino kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

V. Adamkus žmoną sekmadienį rado be sąmonės.

Jis pasakojo pats atlikęs dirbtinį kvėpavimą ir atgaivinęs žmoną.

Atvykę gydytojai A. Adamkienę skubiai išvežė į Santaros klinikas. Pirmadienio naktį V. Adamkų medikai informavo, kad žmonos būklė stabilizavosi.

2016-ųjų spalį A. Adamkienė ligoninėje atsidūrė po to, kai nugriuvusi patyrė traumą. Tąkart trauma nebuvo stipri, nebuvo jokių kaulų ar kaukolės lūžių, tad pirmoji šalies ponia greitai sugrįžo namo.

Dabar A. Adamkienė antrą dieną yra Santariškių ligoninėje.

Vasario 10-ąją A .Adamkienei sueis 91 metai.

Pernai, Vasario 16-ąją, A. Adamkienė apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Didžiuoju kryžiumi. Prezidentė Dalia Grybauskaitė 90-metį švenčiančiai A. Adamkienei valstybės apdovanojimą skyrė už labdaros tradicijų puoselėjimą Lietuvos visuomenėje.

Gydytoja: grėsmingų dalykų neaptikome

Kadenciją baigusio prezidento V. Adamkaus žmona A. Adamkienė lieka ligoninėje, bet jos būklė nėra grėsminga, sako gydytoja Aušra Marcijonienė.

A. Adamkienę gydanti Santaros klinikų medikė teigia, kad moteris neseniai persirgo virusine infekcija ir jos dabartinė būklė gali būti susijusi su šia liga.

„Jos būklė pablogėjo šeštadienį, tada iškvietė mane ir greitąją pagalbą, nes buvo didelis vangumas, silpnumas, nebuvo jėgų. Gyvybinės funkcijos buvo normalios, bet mes ją pervežėme į Santariškes. Buvo atlikti visi tyrimai, vertinami trumpalaikiai kraujotakos sutrikimai, bet kažkokių grėsmingų dalykų mes neaptikome“, – pasakojo gydytoja.

Ji teigė, kad vyresnio amžiaus žmonės sudėtingiau pakelia ir paprastas peršalimo ligas.

„Vyresniame amžiuje bet kokia persirgta peršalimo liga nepraeina taip greitai be pėdsakų, duoda ir silpnumą didesnį, ir kraujospūdžio svyravimus“, – sakė medikė.

Ji teigė dar negalinti pasakyti, kiek laiko A. Adamkienė liks ligoninėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

nei sis nei tas

koks amzius ir ko noreti... butu laimingai,be kanciu isejusi anapilin..bet vyras sugrazino ..o mirti visbien reikia ; kas gime,tas mirs

...

ACH: "2016-ųjų spalį A. Adamkienė ligoninėje atsidūrė po to, kai nugriuvusi patyrė traumą"... dabar ir vėl, ir vėl iki sąmonės praradimo, o ir šalia buvęs vyriškis taip pat nukentėjęs. Tokiame kontekste lietuviškas 'runkelis' jau būtų buvęs apkaltintas 'smurtu artimoje aplinkoje' ir areštinėj rašytų pasiaiškinimą dėlsavo 'trep-trep kojele'...

Tokios

sutuoktinių poros reikia paieškot. Sveikatos Jūms abiems. Tiesiog pažiūrėjus į jų nuotraukas, padvelkia ramybe, gerumu, nuoširdumu, teisingumu. Džiuginkite ir būkite dar ilgai ilgai su mumis!!! Linkiu Dievo palaimos ir globos Jus saugant!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS