Airijos lietuviai pasitiko prezidento rinkimus | Diena.lt

AIRIJOS LIETUVIAI PASITIKO PREZIDENTO RINKIMUS

Penktadienio vakarą Dublino oro uoste su plakatais lūkuriuojantis būrelis lietuvių pasitiko vėlyvu lėktuvu iš Lietuvos atvykstančius prezidento rinkimus…

Taip veiklos pradžią pažymėjo iniciatyvinė grupė „Aš esu“, informuojanti Airijos lietuvius apie artėjančius prezidento rinkimus bei skatinanti tautiečius balsuoti.

Oro uostas projekto atidarymui buvo pasirinktas neatsitiktinai – balsuoti prezidento rinkimuose „Aš esu“ šiemet skatins kelionių tematika. Kampanijos rinkodaros koordinatorius Tomas Rimkus idėją pristatė taip: „kelionė simbolizuoja žmonių judejimą tarp Lietuvos ir Airijos. Ne visi Airijoje gyvenantys lietuviai žino, kad gali atlikti savo pilietinę valią niekur nevykdami.“

Kelionė taip pat simbolizuoja ir Lietuvos kelionę į geresnę bei šviesesnę ateitį. O naujai išrinktas prezidentas bus tas žmogus, kuris nubrėš ateinančių metų Lietuvos kelionės kryptį bei tikslus.

Su rinkimais į Dublino oro uostą atvykusiems tautiečiams „Aš esu“ komanda išdalino kelias dešimtis registracijos vokų. Iš Kauno atskridusi lietuvė Vaida jų pamėmė net penkiolika – ne tik sau, bet ir šeimos nariams bei draugams. „Net nesitikėjau, kad šįvakar manęs kažkas lauks bei užkalbins ir dar su tokia svarbia informacija“, džiaugėsi Vaida.

Balsuoti LR prezidento rinkimuose Airijos lietuviams šiemet yra labai paprasta ir, kaip skelbia informaciją savo internetiniame puslapyje teikiantys „Aš esu“ organizatoriai, nieko nekainuoja. Iš anksto užsiregistravus į namus bus atsiųstas balsavimo biuletenis, kurį tereikės užpildyti ir įmesti į pašto dėžutę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS