Akredituotas naujasis Prancūzijos gynybos atašė Lietuvai | Diena.lt

AKREDITUOTAS NAUJASIS PRANCŪZIJOS GYNYBOS ATAŠĖ LIETUVAI

  • 2

Krašto apsaugos ministerijoje trečiadienį akredituotas naujasis Prancūzijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas leitenantas Benjamin Le Gall (Benžamenas Le Galas), pranešė ministerija.

„Prancūzija reikšmingai prisideda prie mūsų regiono saugumo savo karinėmis pajėgomis, o pastaruoju metu vis glaudžiau mezgame ryšius ir gynybos pramonės bei įsigijimų srityse. Svarbiausias bendras mūsų projektas – savaeigių haubicų „Caesar Mark II“ vystymas. Tikimės greitos ir sklandžios šių naujos kartos haubicų integracijos į mūsų ginkluotąsias pajėgas“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Anot ministerijos, Lietuvos ir Prancūzijos bendradarbiavimas gynybos srityje vyksta įvairiomis formomis ir apimtimis. Ypatingai vertinamas prancūzų indėlis saugant Baltijos šalių oro erdvę – NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse Prancūzijos karinės oro pajėgos vykdė jau aštuonis kartus. Šioje misijoje Lietuvoje yra dalyvavęs ir naujasis atašė.

Št. srž. sp. L. Tamošiūno/KAM nuotr.

B. Le Gall specializacija – Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvo pilotas. Šiauliuose jis buvo dislokuotas 2010 metais. Tarnaudamas Lietuvoje prancūzas susipažino su savo žmona.

Vėliau jis dalyvavo misijose Džibutyje ir Čade, tarnavo įvairiose Prancūzijos karinių oro pajėgų eskadrilėse. Nuo 2020 metų dirbo NATO Ginkluotųjų pajėgų kariniame štabe.

Krašto apsaugos ministerijoje vykusioje ceremonijoje taip pat atsisveikinta su tarnybą Lietuvoje baigusiu Prancūzijos gynybos atašė Frédéric Lemoin (Frederiku Lemuanu). Jis buvo apdovanotas už darbą ir pastangas stiprinant dvišalį bendradarbiavimą – karininkui įteiktas Lietuvos krašto apsaugos sistemos medalis „Už nuopelnus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Visa

laime,kad tokie i6gamos kaip tamsta - tu ginklu nematys! Antraip,jau butume isdeginta dykyne!

Himars

Ar Lietuva pasiruosusi duoti atkirti orkams is gudijos ir Karaliauciaus krypciu? Ginklai nupirkti ar brokuotais traktoriais Tevyne ginsit?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS