Alkoholio reklamos draudimo grimasos ir stebina, ir piktina | Diena.lt

ALKOHOLIO REKLAMOS DRAUDIMO GRIMASOS IR STEBINA, IR PIKTINA

  • 11

Nuo 2018-ųjų pradžios Lietuvoje įsigaliojus visiškam alkoholio reklamos draudimui, prekybos vietose pasirodė užsienyje išleisti žurnalai su išplėšytomis, lipdukais apklijuotomis alkoholio reklamomis. Užsienietiškų žurnalų platintojai taip elgėsi, nes bijojo sulaukti baudų už alkoholio reklamą.

Apie plėšomas alkoholio reklamas žmonės nemažai diskutuoja tarpusavyje, savo požiūrį išreiškia ir socialiniuose tinkluose. Mūsų šalyje vykstantys procesai nelieka nepastebėti ir pasaulio žiniasklaidoje. Apie tai kalba net ir "Reuters" TV.

Nemažai daliai Lietuvos gyventojų tokie draudimai atrodo keisti ir nesuvokiami. Savo pasipiktinimą jie išreiškia feisbuke.

"Kokia gėda. Seimas tame problemos nemato. Tuoj skaitysime tik R.Karbauskio Naisius ir žiūrėsime Karbauskio TV.  Suprantu, kad valstiečiai ir jų rinkėjai žurnalų neskaito, bet kam tyčiotis iš visos Lietuvos", - ironizavo vienas internautas.

"Kokia gėda! Pasaulis kalba apie mus. Draugai iš užsienio klausia, kas nutiko mūsų demokratijai ir kas per diktatūra mūsų valdžioje", - piktinosi kitas.

"Dar reikia Bibliją pakarpyti, o gal net uždrausti, nes ten Kristus vandenį vynu verčia. Visuomenę girdo", - šaipėsi dar vienas internautas.

Dar reikia Bibliją pakarpyti, o gal net uždrausti, nes ten Kristus vandenį vynu verčia.

"E. M. Remarko knygoje "Trys draugai" - alkoholinio lėbavimo propaganda. Reikėtų ją viešai Katedros aikštėje sudeginti", - ironišku įrašu pasidalino vyras.

"Kaip jūs leisite savo laisvalaikį? Aš karpysiu knygas, nes ten tiek apie romą ir kitus reikalus prirašyta", - nesusilaikė draudimu pasipiktinęs internautas.

Šiandien į paskutinį rudens sesijos posėdį susirinkęs Seimas nutarė, kad   pavasarį svarstys, ar leisti alkoholio reklamą tuose Lietuvoje platinamuose leidiniuose, kurie leidžiami užsienyje.

Šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Saulius Skvernelis nemano, kad yra normalu iš užsienietiškų leidinių plėšti lapus su alkoholio reklama ar kitaip ją slėpti. D. Grybauskaitės teigimu, Lietuvai gėdą daro tai, kad tokių leidinių platintojai priversti plėšti lapus.

Ar ilgai dar Lietuva savo sprendimais stebins pasaulį? Gal vis dėlto netrukus sveikas protas nugalės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

O

mūsų nei stebina nei piktina. Laukiame kol valdantieji imsis taškų mieste ir kaime.

Pirmam

Tai juk todėl taip ir skuba pažaliavę specializuotą tinklą įkurt, kad galėtų visą prekybą alkoholiu sau susigrobt, o tokį pelningą biznį monopolizavus nusispjaut jiems į tas vietas seime - pelnas kur kas didesnis už seimūnų algas su visais priedais paišeliams. Visai nesvarbu, kad po to už juos niekas nebalsuos, nes programa jau bus įgyvendinta: vsio zakonno, pagal įstatymus sukurto tinklo iš karbauskio aplinkos nieks nebeatims. Jei būtų kitaip, tai pirmas priimtas antialkoholinis įstatymas draustų seimo nariams ir/arba jų artimiesiems alkoholiu prekiauti bet kur, net ir Ispanijoj. Kur toks įstatymas? Nėr tokio! O jei nėr, tai paaiškinkit, mieliausieji antialkoholikai, dėl alkoholikų griaunamo gyvenimo dejuojantys, kodėl jums atrodo, kad girdyti užsieniečius mažesnis nusikaltimas, negu girdyti lietuvius?

Chaosa darote

Tuos visus zurnalus galima parsisiusti, kainai nei kiek nepakilus, as kaip skaiciau juos taip ir skaitau. O jus cia Maximos elitas verkiat kad nebus ka skaityti, kaip baisu gyventi, tai ka kalbeti Svedui kaip rimto gerimo reikia eiti i monopoli , nusiplesti toloneli kaip banke ir laukti eileje, ka kalbeto Olandui jei kitokiu gerimu, nei Lidl Aldi isigyti nori varai i monopoli uz miesto. Neverkit gyvenimas ir taip trumpas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS