Alytaus kolegija dėl sprendimo ją jungti su Kauno kolegija kreipėsi į teismą | Diena.lt

ALYTAUS KOLEGIJA DĖL SPRENDIMO JĄ JUNGTI SU KAUNO KOLEGIJA KREIPĖSI Į TEISMĄ

  • 6

Alytaus kolegija, nesutikdama su sprendimu jungti ją su Kauno kolegija, prašo teismo panaikinti tai numatantį Vyriausybės nutarimą, penktadienį pranešė LRT radijas.

Pasak radijo, į teismą taip pat kreipėsi ir Klaipėdos universitetas (KU), su kuriuo kolegija kūrė jungimosi planus bei bendras programas.

„Vyriausybės nutarimas dėl Alytaus kolegijos stiprinimo prisijungiant prie Klaipėdos universiteto apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Laukiame skundo nagrinėjimo“, – BNS sakė KU rektorius Artūras Razbadauskas.

„Abiejų skundą pateikusių pusių netenkina Vyriausybės nutarimas, kuriuo nepritarta šių mokymo įstaigų jungčiai, nors būtent tokiai perspektyvai pritarė abiejų mokymo įstaigų valdymo organai“, – sakė jis.

Vyriausybė liepą numatė atnaujinti ir stiprinti kolegijų tinklą, kai kurias iš jų reorganizuojant ir sujungiant. Dalies institucijų pertvarkai dar turės pritarti Seimas.

Pagal reorganizaciją iki 2025 metų pabaigos numatoma Alytaus kolegiją prijungti prie Kauno kolegijos.

„Nesikalbant su bendruomene, buvo priimtas drastiškas, vadinkime, sprendimas. Tiesiog prijungti be mūsų valdymo organų valios išraiškos, kaip ir jeigu kalbant apie mūsų teiktą projektą, dėl susijungimo su Klaipėdos universitetu taip pat niekas nepaklausė, ir Klaipėdos universiteto privalumų, trūkumų, apskirtai perspektyvos“, – LRT radijui sakė Alytaus kolegijos direktorius Sigitas Naruševičius.

Pati Alytaus kolegija dar kovą pranešė sieksianti prisijungti prie KU.

Tąsyk S. Naruševičius sakė, kad kolegijos siūlomos studijos atitinka KU vykdomas studijų programas – abiejose mokymo įstaigose rengiami sveikatos, informatikos, inžinerijos, technologijų bei socialinių mokslų specialistai.

Vyriausybės patvirtintame 2023–2024 metų valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo plane siekiama, kad 2029 metais bet kurioje valstybinėje kolegijoje studijuotų ne mažiau kaip 1,2 tūkst. studentų. Taip pat sutarta, kad ne mažiau kaip 76 proc. valstybinių kolegijų absolventų per 12 mėnesių po studijų baigimo įsidarbintų pagal įgytą kvalifikaciją.

Tikimasi, kad 2029 metais valstybinėse kolegijose bus ne mažiau kaip 50 proc. visu etatu dirbančių dėstytojų ir ne mažiau kaip 10 proc. mokslo ar meno laipsnį turinčių dėstytojų, dirbančių bent 0,5 etato dalimi. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ar

Galite anonimą pašalinti iš komentarų ?!Padarysite paslaugą komentarų kultūrai ir sveikam protui

Gerhard

Geriausiai būtu sostinė perkelti į Klaipėda, kaip ir kt. Baltijos valstybėse uostamiestis yra ir sotinė. Tada viskas pasikeistu.

Jungiklis

Idėjos uždega: Skuodą prijunkime prie Varėnos ir darykime dvimiestį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS