Ambasadorius: Vokietijos visuomenė yra išsigandusi | Diena.lt

AMBASADORIUS: VOKIETIJOS VISUOMENĖ YRA IŠSIGANDUSI

  • 0

Vokietijos visuomenė yra „įelektrinta“ ir išsigandusi po teroristinio išpuolio, sako Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis.

„Visuomenė įelektrinta, Vokietija yra kaimyninė valstybė Prancūzijoje. Iš tiesų, Vokietijoje baiminamasi teroro aktų, kaip ir Prancūzijoje. Pabėgėlių problematika irgi šiek tiek įneša sumaišties, skyla kraštutinės partijos. Populiarumas, tiesa, nėra toks, kaip Prancūzijoje. Bet visuomenė yra išsigandusi“, - sakė jis.

Šiuo metu Lietuvoje viešintis ambasadoriaus sako, kad kol kas įvykį vertinti sunku, nes nėra duomenų, ar tai buvo „islamistinis išpuolis“, ar žudikas veikė vedinas kitų motyvų.

Lietuvos konsulinis skyrius Vokietijoje kol kas neturi informacijos apie nukentėjusius lietuvius.

Vokietijos policija praneša, jog devynis žmones ketvirtadienį nužudęs ir vėliau nusižudęs pats užpuolikas buvo 18-metis Vokietijos ir Irano pilietis, bent dvejus metus gyvenęs Miunchene. Jis anksčiau nebuvo patekęs į teisėsaugos akiratį. Negyvas užpuolikas rastas už 1 km nuo Miuncheno prekybos centro „Olympia“, kuriame vyko šaudynės.

Išpuolis vyko praėjus kiek daugiau nei savaitei po to, kai Prancūzijos pietiniame Nicos mieste numanomas islamo ekstremistas nukreipė sunkvežimį į Bastilijos bei nužudė 84, sužeidė daugiau kaip 300 žmonių.

Pirmadienį toje pačioje Bavarijos žemėje peiliu ir kirviu ginkluotas paauglys afganas siautėjo viename traukinyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS