Antstolio užfiksuoti įrodymai padeda laimėti ginčus | Diena.lt

ANTSTOLIO UŽFIKSUOTI ĮRODYMAI PADEDA LAIMĖTI GINČUS

  • 2

Broką palikę statybininkai guodžia pažadais. Butą užlieję kaimynai ar patalpas nuniokoję nuomininkai neprisiima kaltės. Kaip paspartinti problemų sprendimą?

Antstolis Saulius Užkuraitis sako, kad ne vieną panašų ginčą kauniečiams padėjo išspręsti antstolių teikiama faktinių aplinkybių konstatavimo paslauga: "Antstoliui užfiksavus po lietaus permirkusias naujo namo sienas, statybininkams nebelieka prasmės įrodinėti, kad stogas sandarus. Kai protokole užfiksuojami atšokę tapetai ir iškilnotos grindlentės, vandentiekio avarijos kaltininkai nebegali neigti padarytos žalos. O kai teisinėmis priemonėmis užfiksuojama tvarkingo buto būklė, tai drausmina įsikeliančius nuomininkus ir priverčia atlyginti nuostolius, jei butas apgadinamas."

Faktinių aplinkybių konstatavimas plačiai taikomas ir elektroninėje erdvėje. Fiksuojamos trumposios telefono žinutės, interneto svetainių ar socialių tinklų turinys.

Ši teisinė priemonė padeda apsidrausti nuo žalą padariusių asmenų nesąžiningumo. Antstolių surašyti faktinių aplinkybių konstatavimo protokolai teismo procesuose laikomi rašytiniais įrodymais ir turi didesnę įrodomąją galią. Įrodymų fiksavimu verta pasirūpinti visada, kai ruošiamasi teisiniam ginčui arba siekiama užbėgti jam už akių. Dažnai jau po faktų konstatavimo ginčas baigiamas geranorišku susitarimu.

Antstoliams fiksuojant faktines aplinkybes, įmanoma konstatuoti beveik viską: vaizdus, garsus, kvapus ir t.t. Jei reikia, pasitelkiami atitinkamų sričių specialistai. Svarbiausia tai padaryti laiku – kol reikšmingos faktinės aplinkybės nepasikeitusios ar neišnykusios.

Dėl faktų konstatavimo paslaugos galima kreiptis į bet kurį antstolį. Antstolių kontaktai skelbiami Lietuvos antstolių rūmų interneto svetainėje antstoliurumai.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jeigu

pasamdysit šį antstolį, surašys faktines aplinkybes kaip paprašysit :)

ale

tik neprasidekit.kuo mažiau reikalu,sumaustys net nepajusit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS